SANKİ DARBEYİ HABER VERİYOR

SANKİ DARBEYİ HABER VERİYOR

12 Ağustos 2016 Cuma 16:47

SDÜ dışına çıkarılmak istenen dijital materyallerin içinde Fetö/pdy ait belgeler çıkmıştı.

20/05 /2015 tarihinde gündüz saatlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi kurum avukatı, Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi Amirliğine müracaatta bulunarak, SDÜ eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç’un özel eşyaları haricinde üniversiteye ait bilgi ve belgeleri özel bir araçla izinsiz olarak kurum dışına çıkardığı ihbarında bulunmuştu.

İhbar üzerine harekete geçen Isparta Emniyeti, kurum dışına izinsiz olarak çıkarılmak istenen bilgisayarlar, harddiskler ile flaş belleklere el koymuştu. Ele geçirilen bu dijital materyallerde yapılan incelemeler sonucunda FETÖ/PDY  ait çeşitli görüntülü ve yazılı belgelere ulaşılmıştı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığını yürüttüğü soruşturma kapsamında bu ele geçen dijital materyaller hatırlanacağı gibi SDÜ FETÖ/PDY iddianamesinde yer almıştı.

Belgelerden bazıları el yazısıyla yazılan terör başı Fethullah Gülen’e ait talimatlardan oluşuyor

SDÜ FETÖ/PDY soruşturmasında savcılığın hazırladığı iddianamede yer alan bu dijital materyallerden bazıları Terör başı Fethullah Gülen’e ait olduğu düşünülen pek çok talimat niteliğinde kaleme alınmış yazılarda bulunuyor. Talimat niteliğindeki bu el yazısı ile yazılmış notlarda dikkat çekici bir ayrıntıya ulaşıldı. Savcılık iddianamesinde yer alan bu el yazısında Fethullah Gülen,  sanki 15 temmuz darbe girişimini haber veriyor. İşte o talimat:

"Dünyada bu hürmetin inşallah sulhan ve sükunun vesilesi olacaktır,ülkemizin Türkiye de çok ciddi bir kavga var,kin var ve nefret var ama hizmetimizle sulh ve sükuna dönüşecek.Bugün bu elimizdeki gücü kullanmasak hak katında mesul oluruz."

Fethullah Gülen’e ait bu sözlerde ”sulh” kelimesinin özellikle kullanılmış olması ve” elimizdeki bu gücü kullanmasak” ifadeleri nedeniyle 15 Temmuz darbe girişiminin bir habercisi olduğu şeklinde yorumlanıyor.

DİĞER HABERLER