SAV BELDESİNDE PİS KOKULAR BÜYÜYOR

Sav Beldesinde pis kokular büyüyor

04 Aralık 2021 Cumartesi 23:45

Sav Belediye Meclisi, geçen Temmuz ayında gündem maddesi olarak görüştüğü ancak meclis üyelerinin red oyu vererek iptal ettiği belde sınırları içinde 21 Bin m2 tarım arazisinin imara açılması yeniden Aralık ayında görüşecek. Aradan geçen 5 ay sonrasında aynı tarım arazisinin neden belediye meclis gündemine getirildiği merak konusu oldu.

Isparta'da bir müteahhit, Sav Beldesi sınırları içerisinde olan 21 Bin m2 tarım arazisini ilgili kurumların onay vermesiyle ve belediyenin imara açma vaadiyle satın aldı. Daha sonra satın alınan arazi Haziran Ayı Sav Belediye Meclis Toplantısı'nda ek gündem maddesi olarak görüşüldü. Bu toplantıda konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Şakir İpekçi, söz konusu tarım arazisinin imara açılmasını belediye meclis üyelerine teklif etti.

İddiaya göre meclis üyeleri, bu bölgenin tarım arazisi olduğunu ve şahsa yönelik bir imara açma çalışması yapıldığını ve ilk kez böyle imar düzenlemesi teklifi geldiğini ve konunun detaylı bir şekilde araştırılma yapılmasını isteyerek bir sonraki meclis toplantısında değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

TEMMUZ AYINDA GÜNDEM MADDESİ REDDEDİLDİ

Sav Belediye Meclisi, Temmuz Ayı toplantısında 3. madde olarak söz konusu arsanın imara açılmasını oylamaya sundu. Madde "1868 Nolu Parsel üzerine bağ, bahçe nizamlı konut amaçlı imar planının görüşülmesi" oylaması oy çokluğu ile iptal edildi.

BAŞKAN İPEKÇİ KARŞIYIM DEMİŞTİ

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Temmuz ayında Bomba 32 Haber Sitesi'nin gündeme getirdiği haberle ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu. Sav Kasabası'nda bahse konu tarım arazisinin bir müteahhit tarafından satın alınması ve Belediye Meclisi'nde ise imar çalışması için teklifte bulunmasının gündeme gelmesinin ardından açıklamasında; ‘Ben şahsım olarak bu imar düzenlemesine karşıyım. Ama meclis gündemine de getirmek zorundayım. Yapılacak oylama sonucunda çıkacak karara da saygımız sonsuz. Burada benim yapabileceğim hiç bir şey yok. Tamamen şeffaf bir şekilde bir siyasi parti üyelerinin katıldı toplantıda oylama yapılacak’ demişti.

O ARSA ARALIK AYINDA TEKRAR GÜNDEMDE

Tüm bu yaşananların ardından o madde tekrar Belediye Meclis gündemine geliyor. Aralık Ayı Meclis Toplantısında görüşülecek maddeler arasında yerini aldı. Bakalım meclisten bu kez nasıl bir karar çıkacak.

KONU İLE İLGİLİ BİR ÖNCEKİ HABERLER

https://www.bomba32.com/haber/isparta/sav-kasabasinda-pis-kokular/39134.html

https://www.bomba32.com/haber/isparta/bu-imar-duzenlemesine-karsiyim/39138.html

 

DİĞER HABERLER