SDÜ’DE DİPLOMA KRİZİ DEVAM EDİYOR

SDÜ’DE DİPLOMA KRİZİ DEVAM EDİYOR

10 Haziran 2017 Cumartesi 23:12

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nde diploma krizi bitmek bilmiyor. Mezun olan öğrenciler için hazırlanan diplomalara SDÜ eski rektörü şuan FETÖ’dan tutuklu Hasan İbicioğlu’nun imza atmayarak biriktiğini şikayet eden yeni Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı’nın da diploma imza konusunda öğrencileri mağdur ettiği ortaya çıktı.

SDÜ'de bir dönem Rektörlük görevini yapan ve şuan FETÖ/PDY’den tutuklu bulunan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun kendi dönemini kapsayan 2011-2015 yılları arasında mezun öğrenci diplomalarına son imzayı atmadığı, diplomaları beklettiği ortaya çıkmıştı. SDÜ'de 2011'den bu tarafa rektör imzası bekleyen 20 bin mezuniyet diploması olduğu öğrenilirken yeni Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın günde 1000 imza atarak diplomaları öğrencilere teslim ediyor şeklinde haberler basına yansımıştı.

Oysaki yeni rektör Çarıkçı’nın da diplomalara imza atmadığı ortaya çıktı. Bir çok öğrencinin halen daha diploma beklediği öğrenildi.

Bomba 32 Haber Merkezi’mize gelen mesajlara göre, öğrencilerin halen daha diploma bekledikleri ve sürenin yaklaşık 2 yılı bulduğu belirtildi. İşte bir öğrencinin gönderdiği mesajda; “SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı’nın eski rektöre diploma imzalamamış etmemiş diyordu. 1,5 yıldır diploma bekliyoruz, çıkmadı. Ankara,İstanbul gibi üniversiteler bile 3 haftada diploma veriyor. Sayın Çarıkçı neden imzalamıyor merak konusu” diye rektöre sitemini iletti.  

 

DİĞER HABERLER