KURBANLIK PİYASASI GÜNCEL FİYATLAR

Kurbanlık piyasası güncel fiyatlar

21 Haziran 2023 Çarşamba 10:09

GİZEM SARIKAYA- Yaklaşan Kurban Bayramı ile Isparta Kurban Pazarında hareketlilik başladı. Vatandaşlar bütçesine uygun kurbanlık arayışındayken, besiciler de kurbanlıklarının satılması için sabah saatlerinden itibaren pazarda yerini aldı.

Isparta’da küçüklüğünden beri besicilik işi ile uğraşan 42 yaşındaki Muhammer Köse, hayvan piyasasının kararsız olduğunu ve istikrarın sağlanamadığını söyledi.

Köse büyükbaş hayvan için 2 milyonluk yatırım yaptığını ama aylık asgari ücret kadar ancak kazanabildiğini söyledi. Emeğinin ve uğraşlarının sonucunu alamadığını da belirten Köse; ‘2 Milyonu bankaya yatırsam, aylık olarak 40 bin lira para kazanırdım’ diyerek şu şekilde devam etti; ‘kendimi bildim bileli besicilik yapıyorum. Bu yıl, büyükbaşa 2 milyonluk yatırım yaptım ama aylık asgari ücret kadar kazanabiliyorum. Piyasa çok belirsiz ve bir istikrar yok. Besicilik yapmak yerine elimdeki parayı bankaya atsam aylık 40 bin lira kazancım olurdu. Üreticiyi küstürüyorlar. Bu kadar emeğe karşılık bu kötü durumdan memnun değiliz’ dedi.

Dinarlı Besici Ali Aydemir, küçük yaşlardan beri ile bu iş ile uğraştığını ve bu yıl kurbanlık piyasanın durgun olduğunu söyledi. Ali, bugün 2 tane küçükbaş satışı yapabildiğini ve bu şekilde devam ederse kurban fiyatlarının düşeceğini düşündüğünü söyledi.

ORTALAMA KURBANLIK FİYATLARI İSE ŞU ŞEKİLDE

Küçükbaş hayvanlar

Kurbanlık koç fiyatı 9 ile 12 Bin lira arasında satışa sunuluyor.

Kurbanlık teke fiyatı 7 ile 11 Bin lira arasında satışa sunuluyor.

Kurbanlık çebiç 5.500 ile 7 Bin lira arasında satışa sunuluyor.

Kurbanlık Keçi 5 ile 8 Bin arasında satışa sunuluyor.

Büyükbaş Hayvanlar

Kurbanlık dana ve tosunlar; 25-30 kilo et için 4 kişilik hissede kişi başı 10 Bin ile 12 Bin arası, toplam 40 ile 48 bin lira arasında satışa sunuluyor.

35- 45 kilo et için 4 kişilik hissede kişi başı 14 Bin ile 18 Bin arası toplam, 56 bin ile 72 Bin lira arasında satışa sunuluyor.

50 kilo et için 4 kişilik hissede kişi başı 20 Bin ile 24 Bin arası toplam, 80 Bin ile 96 Bin arasında satışa sunuluyor. 

DİĞER HABERLER