TRAFİKTE GÖZÜNÜZ YOLDA, ZİHNİNİZ SÜRÜŞTE OLSUN

Trafikte gözünüz yolda, zihniniz sürüşte olsun

21 Haziran 2023 Çarşamba 16:48

KÜBRA KEVSER KARATAŞ- Isparta İl Jandarma Komutanlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin ortak projesi ile sürücünün reaksiyon süresini ve intikal mesafesini hesaplayan simülasyon aracı üretildi. Üretilen aracın Meydan AVM’de tanıtımı yapıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretilen simülasyon aracında AVM’yi ziyaret eden vatandaşların da trafikte olası bir kaza anında reaksiyon süresi ve dikkatleri ölçüldü.

Araç simülasyonunda kaza anında sürücünün frene basma süresi de hesaplandı. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde sürücülerin dikkat çekmek amacı ile düzenlenen projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AVM’de açılan stantta Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Ali Ata ve Prof. Dr. Habib Gürbüz proje hakkında bilgi verdi.

Ata, yaptığı açıklamada; “Reflekslerini ölçmek isteyen vatandaşlar, anket doldurduktan sonra araç simülasyonunda direksiyon başına geçiyor. Kaza anı canlandırıldığında, gazdan frene basma süreleri hesaplanıyor. Amacımız kazaları mümkün olduğunca önlemek. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda sürücülerin güvenli bir şekilde araç kullanmasına dikkat çekmek istedik. Özellikte trafikte telefon kullanımı en büyük kaza sebeplerinden birisidir. Ayrıca sürücü kemer kullanmayı unutmamalıdır. Dikkatini dağıtacak yeme içme gibi faaliyetlerden uzak durmalıdır. Unutmayın, trafikte gözünüz yolda, elleriniz direksiyonda, zihniniz sürüşte ve kulağınız yolda olmalıdır” dedi.

SDÜ Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Habib Gürbüz ise, ilerleyen günlerde farklı projeleri de hayata geçireceklerini belirterek, sürücülerin daha dikkatli araç kullanması adına çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

DİĞER HABERLER