SDÜ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET KRİZİ

SDÜ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET KRİZİ

21 Haziran 2017 Çarşamba 21:07

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin her yıl düzenlediği Mezuniyet Töreni bu yıl son anda iptal edildi. 22 Haziran Perşembe Günü yapılması planlanan törende bütün hazırlıklar tamamlanmışken iptal edilme gerekçesi ise büyük tepkilere yol açtı.

NEDEN İPTAL EDİLDİ

2016- 2017 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Atatürk Spor Salonu’nda yapılacaktı.

İddiaya göre, tören kapsamında öğrenci temsilcisi olarak Tıp Fakültesi'nde okuyan Filistinli bir öğrenci konuşma yapacaktı. Ancak bu konuşmaya diğer öğrenciler karşı çıktı. Filistinli öğrencinin konuşma yapmasını istemedikleri için dekanlığa başvuru yapıldı. Dekanlık ise, böyle bir şeyin olmayacağını, Filistinli gencin Öğrenci Temsilcisi olması sebebiyle konuşma yapacağını belirtti. Öğrenciler ısrarında devam edince dekanlık olası bir soruna yol açmamak için  töreni iptal etme kararı aldı.

ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Kısa süre içinde törenin iptal olduğunu öğrenen öğrenciler ailelerine haber verdi. Veliler ise törenin iptal edilmesine tepki gösterdi. Çünkü bir çok aile tören için memleketlerinden Isparta'ya gelmişti.

TÖREN YAPILACAK MI? YAPILMAYACAK MI?

Dekanlık ise tekrar törenin yapılıp yada yapılmayacağı konusunda yarın sabah tekrar toplanacak. Tören alınan yeni kararlar ve düzenlemeler ile tekrar yapılması bekleniyor. 

DİĞER HABERLER