ŞEHİT POLİS MEHMET KARACATİLKİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ'NDE NELER OLUYOR?

HALK Eğitim Merkezi kursları için Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında sınıf oluşturulmuştu. Ancak, Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilerin velileri bu duruma tepki gösterdi. Ortaya ise çeşitli iddialar atıldı.

20 Ekim 2017 Cuma 01:51

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun kurs merkezleri okul yapılmak için alınmıştı. Kurslar nerede verilecek sorunu için yer aranmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Bomba 32’nin gündeme getirdiği haberde yer sorununa çözüm olarak Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında sınıfların oluşturulduğu yazılmıştı.

Kursiyerler, kurs görmeye başladı ancak Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilerin velileri bu duruma tepki gösterdi.  Çok sayıda öğrenci velisi bu taşınma işlemi devam ederken kendilerinin hiçbir şekilde bilgilendirilmediğini ve öğrencilerin laboratuarın kaldırılarak HEM’e verildiği iddialarını ortaya attılar.

Veliler, sadece teras katın değilde bir alt katında da HEM’e tahsis edildiğini ve yeniden tadilattan geçilerek kursiyerler için özel olarak hazırlandığını iddia ettiler. Öğrencilerinin kursiyerlerle aynı ortamda eğitim almamalarını isteyen veliler, bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Laboratuar bölümünün kaldırılmasına da tepki gösteren veliler “Çocuklarımız aldığı eğitimi uygulamalı olarak nerede yapacak? Kursiyerler ile aynı ortamda nasıl sağlıklı bir eğitim olacak.  Mahrem yeri dediğimiz tuvaletleri aynı anda mı kullanacaklar?” diyerek tepki gösterdiler.

 

DİĞER HABERLER