SOKAK KÖPEKLERİ CİRİT ATIYOR

SOKAK KÖPEKLERİ CİRİT ATIYOR

08 Temmuz 2014 Salı 22:25

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın geçen ay düzenlenen BelediyeMeclis Toplantısı'nda ilginç bir çıkışta bulunarak sokak hayvanları içinsosyologlarla çalışacağını söylemişti. Dünyada böyle bir mesleğin olmadığıanlaşılınca ulusal basında bile konu gündeme gelmişti.

Sokaklarda çok sayıda başı boş hayvanların her geçen günartması üzerine Ispartalılar tarafından tepki görüyor. Başkan Günaydın, sokakköpekleri için eğitim seferberliğine başlasa da bir arpa boyu yol gidemediğibugün çekilen fotoğraf karesinde belli oldu.



İŞTE O TBMM'DE YAPILAN ESPRİ HABERİ

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın geçen haftabelediye meclisinde yaptığı konuşma, kentin espri konusu olurkenmilletvekillerince konuşulmaya başlandı.

Toplantıda, bazı üyelerin, sokak köpekleri için barınakyapılması gerektiği yönündeki değerlendirmesi üzerine söz alan başkan, bununiçin “Türkiye’de hatta dünyada bile yok” dediği projesini açıkladı: “Sokakhayvanlarının eğitimi için veteriner sosyologlarla çalışacağız. Sokaktakibalici çocuklar, nasıl psikolojik eğitime alınıyorsa, aynı şekilde bu hayvanlariçin de düşünüldü. 8-10 tane bu konuda uzman veteriner bulacağız.”

 


DİĞER HABERLER