SON GELEN İSTİHBARATA GÖRE ISPARTA MHP'YE Mİ BIRAKILMIŞ

SON GELEN İSTİHBARATA GÖRE ISPARTA MHP'YE Mİ BIRAKILMIŞ

28 Kasım 2018 Çarşamba 11:53

Hürriyet Gazetesi Yazası Abdulkadir Selvi, yine Isparta'yı kaleme aldı. Selvi'nin yazısına göre, Isparta MHP'ye bırakıldı.

İŞTE O YAZI

‘BİNALİ Yıldırım’ın adaylığı konusunda birkaç pürüz vardı, gideriliyor. Arjantin dönüşü İstanbul adaylığı açıklanacak.’

Bu sözler AK Parti’nin etkili bir yöneticisine ait. Yerel seçimlerde Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olup olmayacağı önemli bir konu olduğu için en sonda vereceğim bilgiyi en başta paylaşayım istedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika gezisi dönüşünde 21 ilin belediye başkan adayı açıklanacak. Erdoğan, “MHP ile karşılıklı jestler olacak” dediği için bu sayı değişecek.

İttifak görüşmelerinden de farklı bilgiler geliyor. Son gelen istihbarata göre Osmaniye, Isparta ve Manisa MHP’ye bırakılmış ancak Mersin ve Adana henüz netleşmemiş. Ama dün itibarıyla bir de Hatay’ın durumu gündeme geldi. AK Parti Hatay’da yeni bir isim olarak il başkanı İbrahim Güler’i aday gösterdi. İttifak görüşmelerini yürüten Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz’ın Hatay’ı da gündeme almaları yönünde talepler var. AK Partililer, Hatay’da seçimlere cumhur ittifakı olarak girilirse kazanacakları görüşündeler.

 

DİĞER HABERLER