Üretilen çözümler de bütün dünyaya fayda sağlıyor” dedi.
SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, “Günümüzde, yaşanan problemler yerel düzeyde kalmıyor ve bu problemler bütün dünyayı etkiliyor. Üretilen çözümler de bütün dünyaya fayda sağlıyor” dedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Letonya Latvia ve Litvanya Vytautas Magnus Üniversitelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen "Cross-cultural Competence and Interaction" (Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim) Avrupa Birliği Projesi çalıştayının ikinci etabı, SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci, projenin kültürlerarası etkileşimde ortaya çıkan benzerlik ve farklılıkların sosyo-ekonomik, dini ve kültürel alanlarda nasıl tepki verdiğini ortaya çıkarmayı; tüm insanları kucaklayan ortak bir dil oluşturmayı amaçladığını belirterek proje hakkında bilgi verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, bu projenin kültürlerarası barışta önemli bir adım olduğunu vurgulayarak dünya barışına katkıda bulunmak için öğrenci değişiminin artması ve kültürlerarası önyargıların kalkması gerektiğini söyledi. Rektör İbicioğlu “Günümüzde, yaşanan problemler yerel düzeyde kalmıyor ve bu problemler bütün dünyayı etkiliyor. Üretilen çözümler de bütün dünyaya fayda sağlıyor. Bu proje kapsamında Litvanya ve Letonya’lı ortaklarımızla bilimsel birikimlerimiz, disiplinli çalışma özelliklerimiz ve projelerimizle başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.
20 proje arasından seçilen ve sosyal bilimler alanında SDÜ’ nün de katıldığı ve Avrupa Birliği’nin desteklediği üç yıllık “Cross-cultural Competence and Interaction” (Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim) projesinin ilk etabı, 1- 15 Ağustos 2011 tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’da yapılmıştı.
Letonya, Litvanya, ve Türkiye’den toplam 36 katılımcının yer aldığı çalıştay, iki hafta sürecek.