TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Sağlık Sen Isparta Şubesi üyeleri Isparta Devlet Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

13 Mart 2015 Cuma 14:03

 

SağlıkSen Şube Başkanı Erdal Demiralay, 14Mart Tıp Bayramı öncesi Sayın Başbakanımız tarafından sağlık çalışanlarınamüjde şeklinde açıklanan hususlar ile ilgili Sağlık ve Sosyal HizmetÇalışanlarının yetkili sendikası  SağlıkSen olarak aşağıdaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz:

Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri,sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisineuzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zararverecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanlarıolarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz.

Ancak, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranmapayı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar vedeğinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart TıpBayramında hayal kırıklığı yaşıyoruz.

Sayın Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbetücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetlekarşılıyoruz.  

Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzunyıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğeyansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanıyanılttığı ortadadır.

Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar,Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir.

Sendikamızın düzenlediği programa katılanCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızınverdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığınıüzülerek görmekteyiz.

Biz sağlık çalışanları için müjde; bütün meslekgruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır

 

Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim / hekim dışıayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğeyansıtılmasıdır.

Biz sağlık çalışanları için müjde, 110 bin sağlıkçıyıilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağınınaçıklanmasıdır.

Bu nedenle Sağlık Sen olarak; sayın Başbakan tarafındanyapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu birkez daha  ilan ediyoruz.

Sağlık-Bakanlığı yetkililerinin çok hızlı bir şekildebeklentilerimizi karşılayacak çalışmaları tamamlaması elzemdir. SağlıkBakanlığı yetkililerinin çalışanları hüsrana uğratan bu hatalarını bir an öncetelafi etmesi elzemdir.

Sağlık-Sen olarak, taleplerimizin olduğu kadar verilensözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

Sağlık Sen olarak üyelerimize ve bütün sağlıkçalışanlarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. 2015 yılı bütün sağlıkçalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yılolacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yılolacaktır.

Bizler Sağlık Sen üyeleri olarak “Bugün işimize sahipçıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi, hedefe ulaşana dek bu işin peşini deasla bırakmayacağız” diyoruz.

DİĞER HABERLER