TARİH BELLİ OLDU: 20 YAŞ ÜSTÜ HERKES AŞILANMIŞ OLACAK

Tarih belli oldu: 20 yaş üstü herkes aşılanmış olacak

15 Mayıs 2021 Cumartesi 13:54

Türkiye'ye haziran ayında 22 milyon, temmuz ayında 30 milyon doz BioNTech aşısı gelecek. Tam kapanmanın ardından yurtdışından gelecek aşı sevkiyatıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında aşılama işlemleri hızlanacak.  20 yaş üstündeki herkesin aşılaması temmuz itibarıyla tamamlanacak. Haziran-eylül ayları arasında nüfusun yüzde 70'inden fazlası aşılandığı için de eylül ayından itibaren kitle bağışıklığına geçilmesi bekleniyor.

Türkiye'ye haziranda 22, temmuz ayında ise 30 milyon doz BioNTech aşısı ulaşacak ve böylelikle iki ay içinde 26 milyon vatandaş 2 doz BioNTech aşılarını 6-8 hafta arayla olabilecek.

Sputnik V aşısının 2 hafta içinde Türkiye’ye ilk sevkiyatı gerçekleşecek. Aralık ayına kadar Rusya’dan Türkiye’ye 50 milyon doz aşı gelecek.

BioNTech, Sinovac ve Sputnik V aşıları haziran-temmuz aylarında Türkiye'nin dört bir yanındaki hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde uygulanacak. Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de 20 yaş üstü herkes aşılanmış olacak.

Sinovac aşılarının 2. doz uygulaması 28 gün sonra, BioNTech aşılarının 2. doz uygulamaları ise ilk dozdan sonraki 6-8 hafta arasında yapılacak. Haziran-eylül ayları arasında nüfusun yüzde 70'inden fazlası aşılandığı için de eylül ayından itibaren kitle bağışıklığına geçilmesi bekleniyor.

 

DİĞER HABERLER