TAŞERON İŞCİLERDE SENDİKA SEVİNCİ

TAŞERON İŞCİLERDE SENDİKA SEVİNCİ

06 Mart 2015 Cuma 14:41

TBMM'de çıkarılan ve 11 Eylü 2014'de yürürlüğe giren yasa, kamuda çalışan taşeron işçilere önemli avantajlar sağladı. Kamuda çalışan işçilere sendikaya üye olma hakkı tanıyan yasa kapsamında kıdam tazminatı, sosyal yardım hakları ve çeşitli teşvik primleri avantajları sunuluyor. Sendikaya üye olan işçilerin maaşlarında en az 250-300 TL artış öngörülüyor, işçiler çalıştığı süre kadar kıdem tazminatı hakkına kavuşuyor.

ISPARTA VE BURDUR

YETKİSİ ATASOY'DA

Hak-İş Temsilcisi ve Öz Orman-İş Şube Başkanı Süleyman Atasoy, taşeron işçilerle ilgili çıkarılan yasa kapsamında başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şu ana kadar 1183 işçiyi sendikalı yaptıklarını anlatan Atasoy, şu bilgilendirmeyi yaptı:

Taşeron işçilerle ilgili çıkarılan 6552 sayılı yasayla ilgili örgütlenme çalışmasını bitirdik. Isparta ve Burdur vilayeti bana bağlı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, üniversite, KYK, yemekhanede çalışanlara yönelik yetkiyi aldık. Taşeron çalışan işçileri sendikalı yapıyoruz. Hak-İş'in ilgili kolları sendika çalışmlarını yürütüyor.

1183 İŞÇİ ARTIK SENDİKALI

Kamuda taşeron olarak çalışan binlerce işçi var. Biz şu anda 1183 kişiyi sendikalı hale getirdik. Üniversitede yetki çoğunluğunu alamadık. 593 işçimizin 283'ünü sendikalı yaptık. Çoğunluğu yakalayınca yetkiyi alacağız. Taşeron işçiler sendikalı hale geliyor. Hizmet-İş'in Isparta'da şubesini açıyoruz. Belediyelerde çalışan işçilerimizi sendikalı yaparak Isparta-Burdur şubesini açıyoruz. Belediyelerin çoğunluğunu aldık. Güvenlik personeli Öz-İŞ Sendikası'na geçti. Yeterli çoğunluğu bulacağız. Orada da il temsilciliği açacağız.

DEVLET GÜVENCESİ

Taşeron işçiler sendikalı olunca kıdem tazminatı hakkı var. 30 yevmiye içerisinde ne kadar çalışmışlık süresi varsa haklarından faydalanacak. Yasa taşeron işçilerimiz için çok faydalı olacak. Devlet Su İşleri, Özel İdare, Devlet Hastanesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan işçilerimiz var. Bu yasa 11 Eylül'de yürürlüğe girdi. Herkes devlet güvencesi altında. Yıllık izin hakları var, sosyal hakları var. Yemek yardımı, teşvik primi var. Maaşları artacak. 250-300 TL iyileştirmeler olacak. Bu alanda da en hızlı Hak-İş. Biz bu konuda sessiz sedasız çalışma yürüttük.  Hak-İş büyüyor. Türkiye genelinde en büyük sendika olacağız inşallah."

HAK-İŞ TÜRKİYE'NİN

EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Öte yandan Hak-İş İl Temsilcisi Atasoy, 5. dönem Toplu İş Sözleşme süreciyle ilgili de bilgilendirme yaptı. Atasoy, "Toplu İş Sözleşmesi 5.dönem hazırlıklarını yapıyoruz. Daha önce Türkiye genelinde sondan beşinciydi. Şimdi ücret konusunda ilk 5'e girdik. Hazırladığımız taslak çalışması Türkiye'de sayılı sendika şubesi içerisindeyiz. TİS konusunda vermiş olduğumuz teklifler konusunda sayılı sendika şubesi içerisindeyiz" diye sözlerini tamamladı.

DİĞER HABERLER