TAVAN ÇÖKTÜ FATURAYI BASINA ÇIKARDI

DÜN IYAŞPARK AVM'de meydana gelen vahim olayla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, olayın vehametini bir yana atıp basını suçladı. Sanki çökme olayının suçlusu, konuyu haber yapan basınmış gibi açıklamalar yapan Şenol'un bu talihsiz açıklamaları kamuoyunda şok etkisi yarattı.

15 Ocak 2015 Perşembe 15:48

 ‘IYAŞ AVM’de meydana gelen olayı kamuoyuna yanlış lanse edenleri vicdanları ile başbaşa bırakıyorum ve Allah’a havale ediyorum’  şeklindeki söylemiyle Şenol,görevi yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek olan basına bu denli yüklenmesi vebunu izleyen basın mensubu arkadaşlarımızın sanki ıyaşın yönetim kurulu üyesi gibi suskun kalmasını ise esefle karşılıyoruz.

HESABI MÜTEAHHİTE SOR

Büyük bir faciadan dönülen ve 26 kişinin yaralandığı olayınasıl suçlularını bırakarak, durumu haber yapan basına yükleyen IYAŞ YönetimKurulu Başkanı Bahattin Şenol'u göreve davet ediyoruz. Olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alarak, bu durumun yaşanmasına sebep olan ve projeyi çizen ile müteahhitten hesap sormasını ve bu durumu tekrardan basınla paylaşmaya davet ediyoruz.

İŞTE IYAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAHATTİN ŞENOL'UN O TALİHSİZ AÇIKLAMASI

IYAŞ Yönetim kurulu Başkanı Bahattin Şenol, ‘Çok üzgünüm,özür diliyorum’ diyerek başladığı basın toplantısında ‘IYAŞ AVM’de meydana gelen olayı kamuoyuna yanlış lanse edenleri vicdanları ile başbaşa bırakıyorum ve Allah’a havale ediyorum’ dedi

ÖNCEKİ gün saat 14.00 sularında IYAŞ AVM’de meydana gelentavan çökmesinde 18 kişi korku ve panikle hastanelere giderek ayakta tedavioldu. IYAŞ AVM’nin fast-food bölümünde 5 metre karelik alanda meydana gelen tavan çökmesinin tamamen fiziksel bir olay olduğunu belirten IYAŞ yönetim kurulu başkanı Bahattin şenol, böyle bir kazanın meydana gelebileceğini tahmin bile etmenin imkansız olduğunu belirterek, Alllahtan daha büyük acı ve felaket göstermediğine şükrediyoruz dedi.

IYAŞ AVM’de meydana gelen tavan çökmesinden sonra dün medya mensuplarının karşısına çıkarak olayla ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan IYAŞ yönetim kurulu başkanı Bahattin Şenol, olay sonrasında bazı basın-yayın organlarının olayı anlamadan, dinlemeden, araştırmadan sanki büyük bir felekat yaşanmış gibi kamuoyuna yanlış ve abartılı bilgiler geçmesinin tamamen bilgi kirliliğinden kaynaklandığını ve bununda kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. Şenol basın toplantısında şu görüşlere yer verdi.

“Öncelikle çok üzgünüm ve 24 saat uyumadan sizlerin karşısına böyle bir olay sonrasında doğruları anlatmak için çıktığım için özür diliyorum. Olay önceki gün saat 14.00 sularında AVM’nin fast food bölümünde tavan çökmesi ile maydrana gelmiştir. havalandırma sisteminin yetirsiz olması nedeniyle yemek bölümündeki sıçak havanın soğuk hava ile birleşmesi sonucu oluşan fiziksel bir olay maalesef hava buharcıklarının genleşmesi ile büyük birbaskı yapmış ve 5 metrelik alanda yırtılma meydana gelerek tavandaki kartonpiyerler plaka halinde yemek masalarının üzerine düşmüştür. Olay sonrasında yaşanan panik ve korku ile hastanelere 18 kişi başvurmuş ve hepside ayakta tedavi olarak taburcu edilmiştir. yaşanan bu elim kaza sonrasındaki üzüntümüz maalesef sosyal medylada bilgi eksikliği ile kamuoyuna yanlış aksettirilen bilgiler hem bizleri hemde Ispartanın şirketi olan IYAŞ’ı maalesef zor durumda bırakmıştır.Rakiplerimizin eline fırsat verenlerin yapmış oldukları bu haberlerin kasıtlıve tamamen şahsımızı yıpratmaya yönelik olduğunu düşünüyor, onları Allah’ahavale ediyoruz. Bizlerin başına gelen bu üzücü olayın onlarında başına gelmesini asla dilemem ama onları vicdanlarına havale ediyorum.

 

Bu kazada ciddi bir yaralanma ve can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir, Allahtan gelen bir olay, önceden tetbir almamız ve tahminde bulunmamız söz konusu değil, her gün ülkemizin değişik yerlerinde doğal afetler, yangınlar, kazalar meydana gelebiliyor, bu olayda tamamen fiziksel bir olaydır. Oysa ben günde 15 bin kişinin giriş çıkış yaptığı AVM’nin inşaatının başladığı ilk günden itibaren insan hayatını önemseyerek inşaatı hergün kontrol eden bir kişiyimdir, bu konuda ne kadar hassas olduğumu herkes bilir, maddi hasar oluşmuştur, sevincimiz ise daha büyük bir felaketin yaşanmamasıdır. İnşallah yeni teknikle, su buharcıklarının genleşmeyeceği Aliminyum asma tavanı yaparak hafta sonuna kadar gerekli tatilat, tamirat ve çalışmalar yapılacak ve yeniden halkın hizmetine açılacak. Bu toplantıyı yapmamın en önemli sebebi bazı basın yayın organlarındaki bilgi kirliliğini gidermek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek içindir.

Sizlere katılımlarınız ve gösterdiğiniz hassasiyet içinteşekkür ediyorum, Haberi abartarak kamuoyuna duyuranlara  ise sadece zavallı diyorum ve onları Allah’a havale ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER