TAYYİP ERDOĞAN'A DUA ETSİNLER

Isparta 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 Nisan'da görülmeye başlanan yasa dışı dinlemelerle ilgili davada şok detaylar var.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 19:32

Siyasetçi,akademisyen, işadamı, gazetecileri terör örgütü üyesi iftirasıyla dinleyen polislerin yargılandığı dosyanın iddianamesinde müştekilerle ilgili hayali suçlamalar ve istihbaratlara yer veriliyor. Mesela İzzettin Dikmen ve Serkan Sarıdaş'ın Antalya'da Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini organize ederek devlet büyüklerine karşı eylem yaptıracağı istihbaratına ulaşıldığı hayali suçlamalar arasında yer alıyor.

Davanın müşteki avukatlarından birisi, 'eğer Türkiye'de 17 Aralık süreci ve sonrasında hükümetin paralel yapıya yönelik operasyonları olmasaydı şimdi hepiniz hapisteydiniz" açıklaması tüyleri diken diken etti.

Dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü ve ekibinin yargılandığı davanın müştekileri arasında

MHPİl Başkanı İsa Yalçın, MHP Seçim Komisyonu Başkanı İzzettin Dikmen, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Kerem Araz, eski Belediye Meclis Üyeleri Seyfettin Kalem,Tevfik Katırcıoğlu, Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın Danışmanı Serkan Sarıdaş,Belediye Başkanı Günaydın'ın basın danışmanı Enver Taha Aydın ile gazeteciler Şakir Aksöz ve Soner Toros da bulunuyor.

Sanıklar Isparta'nın tanınmış siyasetçi-akademisyen ve gazetecilerini 'inşaat işçisi, marangoz, esnaf,serbest' gibi mesleki tanımlamalar yaparak Türk İntikam Tugayı ve Selam Tevhid Terör Örgütü üyesi iftirasıyla mahkemeden karar aldırdıktan sonra teknik takip yaptıkları için iftira, resmi belgede sahtecilik ve yasa dışı dinleme suçlarından yargılanıyorlar.

DİĞER HABERLER