TOKİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

TOKİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

05 Mayıs 2018 Cumartesi 10:35

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, emekliye yönelik TOKİ konutlarının temelinin yaz mevsimi içerisinde atılacağını müjdeledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan 30 tesisin temel atma ve açılışı töreninde konuşan  TBMM Plan ve Bütçe komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,  kapalı devre sulama sistemlerinin tamamlanmasının en büyük beklenti olduğunu söyledi. Bunun Isparta'ya katma değerinin milyarlarca lira ile ifade edildiğini kaydeden Bilgiç, 80 üzerinde yerleşim yerinin beklediği Eğirdir Gölü Kuşak Kanalizasyon projesinin proje çalışmaları hızla devam ediyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Kızıldağ Milli Parkın içinde bulunan yerleşim alanları ve tarım arazisi milli park içinden çıkarılarak orada yaşayan vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması noktasında ciddi bir adım attılar. Dünyanın en önemli değerlerinden biri olan Dedegöl'de milli park kapsamına alındı. Bu önemli doğa mirasını da koruyacağız" dedi.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'Yİ 24 HAZİRAN'DA İNŞA EDECEĞİZ

TBMM'nin gündeminde son derece önemli bir tasarı olduğunu anımsatan Bilgiç, " Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin son derece önemli bir tasarı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çalışma bitti. Toplumun tüm kesimlerine dokunan önemli bir tasarı. Çiftçimizden köylümüzden esnafa kadar tüm bu kesimlerin devlete olan vergi ve SSK borçları yapılandırıldı. Faizlerinin silinmesine ilişkin, idari para cezaları da ortadan kaldırıldı. Yıllık bütçemize 22 milyar lira yük getiriyor ama herşeye değer diyeceğimiz yılda emeklilere iki bayram bin liralık destek  düzenlemesi yapıldı. Tüm emeklilerimize hayırlı olsun. 65 yaşın üstünde olanların 265  TL aylığı 500 liraya çıkarıldı. Gönül 1000 TL yapmak ister gönül emekliye yapılan desteğin asgari ücrete götürülmesini ister ama bu devletinimkanlarıyla ilgili. El birliğiyle içeride ve dışarıda istikrarı sağlayarak Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacağız. Bununla birlikte halkınrefahını güçlendireceğiz. İkinci üniversite Isparta'ya hayırlı olsun. Genel kurulda görüşmeler devam ediyor. İkinci üniversite Ispartamızı daha güçlendirecek.Dereboğazı ve Burdur dostluk yolu ihalesi de tamamlanacak. En son görüşmeler yapıldı arazi teslimleri yapıldı. BU yaz içinde birinci etap TOKİ'nin temelini atmış olacağız. Önümüzdeki süreçte güçlü bir Türkiye'yi 24 Haziran'da inşa edeceğiz" şeklinde konuştu .

DİĞER HABERLER