TÜM GÖZLER BU LİSTELERİ BEKLİYOR

Tüm gözler bu listeleri bekliyor

12 Şubat 2024 Pazartesi 15:13

31 Mart seçimlerine doğru gidilirken Isparta’da AK Parti, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi adayları ile sahada yerini aldı. Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının ardından şimdi de tüm gözler Belediye Meclis Üyesi aday listesine doğru çevrildi. Ispartalılar artık her adayın Belediye Meclis Üyesi aday listesini beklemeye başladı. Bilindiği gibi bu dönem 31 olan Belediye Meclis Üyesi sayısı 37’ye yükselmişti. Bununla birlikte Belediye Başkan Adayı 4 kontenjanı da belirleyecek.  

AK Parti’de mevcut Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İYİ Parti’de Ahmet Tural, MHP’de eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ve CHP’de Atakan Yazgan seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 4 partide adayların belirlenmesinin ardından şimdi de en çok merak edilen Belediye Meclis Üyesi aday listesi bekleyişi başladı. Hem partililer hem de vatandaşlar listeleri bekliyor. Kesin aday listelerinin Merkez İlçe Seçim Kurulu’na teslim tarihi ise 20 Şubat olarak belirlenmişti. Önümüzdeki hafta Salı günü (20 Şubat) listeler teslim edilecek. Ve kesin aday listelerinin teslimi ile yarış iyiden iyiye hızlanacak.

LİSTELER 20 ŞUBAT’TAN ÖNCE AÇIKLANABİLİR

Isparta Belediye Meclis Üyesi aday listelerini siyasi partiler 20 Şubat tarihinden önce kamuoyunu açıklayabilir. Bu hafta sonuna doğru bazı siyasi partiler Belediye Meclis Üyesi aday listesini tanıtabilir. Süreci hep beraber bekleyip göreceğiz.

 

DİĞER HABERLER