TÜRKİYE'DE ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ YASAKLANMALI

Türkiye'de ormanlık alanlara giriş yasaklanmalı

30 Temmuz 2021 Cuma 12:55

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve daha sonra bir çok ilde ve bölgede meydana gelen orman yangınlarının ardından şuan için acilen tüm Türkiye'de ormanlara girişlerin yasaklanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Çatal, yangınlar yayılıyor, söndürme ekipleri dağıldı, yorgun. Hava halleri çok kötü ve yeni yangınlara yetişilemiyor dedi.

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan Manavgat yangının ardından bir çok ilde ve bölgede çıkan son olarak Marmaris'te başlayan orman yangını sonrası ISUBÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, uyarıda bulundu. Çatal, "Acilen ikameti olanlar dışında tüm Türkiye'de ormanlara giriş yasaklanmalıdır" dedi.

Çatal açıklamasında ise; "Ormanların içerisinde bir çok insanlar denize ve pikniğe gidiyor. İlk olarak mangal yapılan yerleri kapatalım. Bir kaç gün kimse alınmasın. Marmaris'te de bir yangın çıktı. Şuanda hava şartları zor olduğunu için rüzgarın şiddetiyle en yüksek risk seviyede ve şartlar çok kötü. Yangın söndürme ekipleri yoruldu. Tüm Türkiye'de ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasını istiyoruz. Mesire yerleri ve piknik yerleri ve sosyal kültürel etkinlik yapılan yerler aktiviteler durdurulsun" dedi. 

OTEL YAPILACAK, İMARA AÇILACAK YALAN BİLGİLERİ DİLE GETİRMEYİN

Prof. Dr. Çatal ayrıca, ateşin tam ortasına dalan ormancılık camiasının şevkini kırmamak için "Otel yapılacak, İmara açılacak" yalan bilgilerini lütfen dile getirmeyin. Örneği de yoktur. Bodrum-Güvercinlik örneği verilmektedir. Orası turizm alanı olup, yangın ile birlikte imara açılması söz konusu değildir. Bilinsin ki Anayasa'nın 169.maddesi ile yanan orman alanları korunmakta ve bir vejetasyon döneminde tekrar orman ekosistemine kazandırılmaktadır" dedi.

DİĞER HABERLER