ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA!

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde düzenlenen operasyonda, yaklaşık 11.5 milyon lirayı zimmete geçirmek suçundan gözaltına alınan ve sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılan 6'sı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) personeli olmak üzere 23 kişiden, Ö.A, İ.S.F, H.Ö, F.U, T.A, S.Ç, Ö.Y, M.K, C.P, A.A, A.E ve A.M. tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

14 Mart 2015 Cumartesi 16:34

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü ise biraçıklama yayınladı:

"Herkesin malumu olduğu üzere SDÜ Döner Sermayeişletmesinden yasadışı şekilde transfer edilen belli miktardaki parayla ilgiliyürütülen soruşturma kapsamında önceki gün yapılan operasyonda bazı kişilergözaltına alınmıştır.

Bu konuyla ilgili olarak şu hususların komu oyutarafından bilinmesi gerektiğine inanmaktayız.

Öncelikle iddia edilen yolsuzluk, üniversitemizinherhangi bir biriminde olmamış, yönetimi ve denetimi üniversitemize ait olmayansaymanlık biriminde gerçekleşmiştir.

İkinci olarak bu olayın öğrenilmesini müteakkibenDöner Sermaye İşletme müdürü olan personelimiz soruşturmanın selameti ve etikgereği görevinden çektirilmiş ve arkasından rektörlüğümüzce bir soruşturmabaşlatılmıştır ve bu soruşturma devam etmektedir. Dolayısıyla ilgili personeligörevden almış olmamız onları suçlu görmemizden değil kamu etiği açısındanyapılması gereken bir süreç olarak düşünülmüştür.

Üçüncü olarak bu olayda transfer edilen para SüleymanDemirel Üniversitesi’nin parasıdır. Dolayısıyla üniversite yönetimi olarak busoruşturmaya mağdur olarak müdahil olmuş ve haksız ve hukuksuz bir şekildetransfer edilen bu paramızı geri almak için gerekli hukuki başvuruyu başlatmışdurumdayız. Çalışmalar neticesinde söz konusu paranın yaklaşık 450.000 TL’likkısmı bugün itibariyle tahsil edilmiştir.

Dördüncü olarak yapılan son operasyondabaşka kurumlaramensup olan ya da herhangi bir kurum personeli olmayan çok sayıda kişiylebirlikte Süleyman Demirel Üniversitesi’nden birkaç personel de ifadelerine başvurulmaküzere gözaltına alınmıştır. Kaldı ki bugün itibariyle kurumumuza mensuppersonelin serbest bırakıldığını da memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız.

Son olarak bilinmelidir ki; bu konu ile ilgili hukukisürecin bir an önce tamamlanması ve suçu ve/veya ihmali olanların hak ettiklericezaları almaları en büyük temennimizdir.

Konunun defalarca kamuoyu ile paylaşılmış olmasınarağmen bazı art niyetli kişilerin ya da ve medyanın konuyu ısrarlaüniversitemizle ilişkilendirme gayretleri de manidardır. Ayrıca söz konusu yalanve haksız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı da saklı tutmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİĞER HABERLER