VALİ ANNESİNDEN AĞAÇ KATLİAMINA TEPKİ

Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde ağaçların sökülerek başkayere taşınmasına tepki gösteren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesiFeride Coş, iş makinelerinin arasına daldı.

03 Şubat 2015 Salı 14:11

Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, YeniMahalle’de göl kenarındaki ağaçları başka bir yere nakletmek amacıyla sökümünebaşladı. Ağaçlar özel bir iş makinesi yardımıyla topraktan çıkarılırken,mahalle sakinlerinden Sakarya Valisi hüseyin avni coş’un annesi Feride Coşduruma tepki gösterdi. İş makinelerinin arasına dalan Feride Coş,"İstanbul’da ağaçlar söküldü, Türkiye ayağa kaldırıldı. Şimdi bu ağaçkatliamını kimse görmüyor. Çevre kirliliğinin önlenmesi için mücadeleediyoruz" dei. Olayın mahkemeye yansıdığını, karar çıkmadan ağaçlarınsökülmemesi gerektiğini belirten Feride Coş, "Bunu sökenler de suçludur. Obelediye reisi gelsin, konuşsun. Biz burada yapılacak imar tadilatına karşıyız.Bu mahalle kurulalı 55 yıl oldu. Şahsi menfaatleri için ağaçlarkaldırılıyor" diye konuştu.

 

Feride Coş, tepkisinin ardından olay yerinden ayrılırken,belediye ekipleri ağaç sökme işlemine devam etti. Eğirdir Belediyesi’ndenkonuya ilişkin yapılan açıklamada, "Orman Müdürlüğü’nün bilgisi dahilindebelediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Yeni Mahalle’deki yetişmişağaçlarımız itinayla yerlerinden alınarak rekreasyon alanımızda hazırlanan yeniyerlerine nakledilmiştir. Ağaçların kesilip, katledildiği yönündeki iddialartamamen asılsızdır. Bu tür ağaçların yer değiştirme işlemleri her belediyedeolduğu gibi ilçemizde de rutin olarak yapılmaktadır" denildi.


 

DİĞER HABERLER