EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI

Abdülkadir Ersal: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

18 Mayıs 2024 Cumartesi 15:14

Milyonlarca emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının ardından netleşecek.

Milyonlarca emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının ardından netleşecek. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında.

Çünkü emekli ve memur maaşları enflasyon dikkate alınarak her yıl Ocak ve Temmuz ayında yeniden belirleniyor.

Ocak ayında beklediği zammı alamayan emekli, Temmuz ayını beklemeye başladı. Geride kalan Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında toplam enflasyon 18.72 oldu.  Mayıs ve Haziran ayındaki enflasyon belli olduktan sonra emeklilerin ve memurların alacağı zam oranları belli olacak.

Piyasa katılımcıları anketindeki veriler baz alındığında, temmuzda emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapılacak.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “hatta şu dönemde asgari ücretin üzerinde bir zam bekliyoruz.

En düşük emekli maaşı 1 Ocak itibarıyla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Kök maaşı 10 bin liranın altında emekli maaşı alan bütün emeklilerin maaşları 10 bin liraya çıkarılmıştı.

Beklentiler dahilinde zam yapılması halinde kök maaşlara yüzde 25’lik artış uygulanacak. Taban maaşlara refah payının eklenmesi ihtimaline yönelik beklentiler de bulunuyor. Emekli zammına ek artış kararı temmuz ayında netleşecek.

DİĞER HABERLER