VALİLİK SORUŞTURMA AÇTI

TÜRBE TANITIMI FOTOĞRAFINDA BİRA KUTUSU YAYINLANDI.BU SKANDAL SDÜ'LÜ 7 AKADEMİSYEN TARAFINDAN KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNÜN HAZIRLATTIĞI KİTAPTTA YAPILDI. GÖZDEN KAÇAN FOTOĞRAF İLE İLGİLİ VALİ ÖZKAN JET SORUŞTURMA AÇTI.

14 Ekim 2014 Salı 18:29

ISPARTA'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabının 230.sayfasında Gönen ilçesine bağlı Güneykent Kasabası'nın Gümüşgün Mahallesi Sinan Baba Türbesi tanıtımında pencere kenarında bulunan bira kutusunun bulunduğu fotoğraf yayınlandı. Fotoğrafa ilk tepki Gümüşgün Mahallesi Muhtarı İbrahim Candan'dan geldi. Candan,  Alevi Bektaşi toplumunu karalamaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi.

KONUYLA İLGİLİ VALİ ÖZKAN JET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada, Valilik Makamı'nın da konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Süleyman Demirel Üniversitesinden 7(yedi) akademisyen tarafından hazırlanarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce basımı yaptırılan “ Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri “ adlı kitapta kullanılan bir türbeye ilişkin fotoğraf ile ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." denildi.

DİĞER HABERLER