VE SONUNDA PATLADI!

MHP Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, düzenlediği basın toplantısında hükümeti hedef alan bazı açıklamalarda bulundu.

16 Mart 2015 Pazartesi 15:01

Geçtiğimiz yıl Isparta’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından en başarılı kalkınma ajansının genel sekreteri olarak ilan edildiğini dile getiren Engin, ne oldu da 8 ay içinde beni görevden aldınız dedi. Milletvekili Ada Adayı Engin, ayrıcakimsenin de lütfu ile de Vali yardımcısı olmadım. Kanunen Kaymakam yada Vali Yardımcısı olma hakkım var diye konuştu.

MHP Aday Adayı Tuncay Engin; “Ben zaten sizlerle diğergörevim esnasında birebir tanışıyorum. Hem taşrada mülki idare amiri olarak enücra köylerde pek çok bölgede hizmet ürettik daha sonra İçişleri Bakanlığı Merkez Bürokrasisinde Strateji Birimlerinde çok bütçe yatırımlar meclis ilişkiler gibi konularda koordinatör daire başkanlığı görevlerini yürüttüm. Hem taşranın en ücra köylerinde sorunları muhtarlarla, köy sakinleri ile çözmek için çok çabalar sarf ettik. Hem de Ankara bürokrasi işleyiş şeklini bizzat içinde uygulayıcı olarak yaşadık. Ardından Kalkınma Ajansları kurulduğunda Kaymakamlar kendi bölgemizde çalışamıyorken bizde kendi gücümüz yettiğin cemantığı ile bu göreve talip olduk. 2010 Şubatında Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreteri olarak başladım. İlk başladığımızda binası olmayın, personele,sekreteri, şoförü dahi yokken şuan Türkiye’nin en başarılı Ajansı konumuna geldik.

Bu 26 tane Ajansın içinde Bakanlıkça örnek gösterilecek birKalkınma Ajansı olduk. Ardından görevden alındık. Alındıktan iki ay sonraTürkiye çapında en başarılı bürokrat seçildik. Bunu ben kamu vicdanına,insanların vicdanlarına havale ediyorum. Bir bürokrat uzun süre bir görevde 10– 20 yıl kalamayabilir ama bürokratların alınması veya atanmasında birazcıkta objektif ve makul ölçülerin olması gerekmez mi? Oldu önemli değil. Beni kanun gereği İçişleri Bakanlığından izin ile geldiğim için zaten Kaymakam veya Vali Yardımcılığı olarak vermek zorundalar. Yani beni Denizli Vali Yardımcısı olarak gitmem kimsenin lütuf falan değil kanunun bir uygulamasıdır.”

DİĞER HABERLER