VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Isparta Ülkü Ortaokulunda 8. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik olarak gerçekleştirilen “TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Bilgilendirme Semineri” büyük ilgi gördü.

18 Kasım 2014 Salı 16:34

Isparta Ülkü Ortaokulu akademik alandaki başarılarının yanısıra toplumun bilinçlendirilmesi yönündeki çalışmalarını da büyük birtitizlikle sürdürmeye devam ediyor. Kısa adı TEOG olan Temel EğitimdenOrtaöğretime Geçiş hakkında düzenlenen bir seminerle geçtiğimiz yıllardabaşlanan ve bu yıl bazı düzenlemeler getirilen TEOG sınavlarıyla ilgili velilerbilgilendirildi.

 

Velilerin büyük ilgi gösterdiği seminerin 1. bölümünde,açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Halil YURTERİ, 2014 TEOG Sınavında Ülkü Ortaokulu öğrencilerinin gösterdiği üstün başarılar ve yerleşme sonuçlarıhakkında kısa bilgi verilerek, geçmiş yıllarda uygulanan ve bu yıl da devamedecek TEOG ’da yapılan güncellemeleri kısaca açıklandı.

 

Ülkü Orta okulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Hülya GÜLBAHAR tarafından sınavın takvim bilgileri, puan hesaplanması, başvuru koşulları, sınav öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgilikonular sunum eşliğinde dile getirildi.

 

İki bölüm halinde yapılan seminerin 2. bölümde ise Isparta Emniyet Müdürlüğü Personeli Ese AK tarafından güvenli okul konularında velilerimize bilgi verdi. Öğrencilerimizi okul dışındaki ortamlarda bekleyen tehlikeler ve tehditler hakkında bilgiler verdi. Okul çağı çocuklarımızın maddebağımlılığı konularında nasıl takip edileceği, bu tehditlerden nasıl korunacağıkonularında öğrenci velilerine sunu eşliğinde anlatıldı. Öğrenci velilerimizinbüyük bir katılımın olduğu seminer dikkat ve ilgi ile dinlendi.

 

Ülkü Ortaokulu Okul Müdürü Halil Yurteri, önümüzdekidönemlerde de bu tür bilgilendirme seminerlerinin yapılmaya devam edileceği açıklandı.

 

 

DİĞER HABERLER