VERDİĞİN RUHSATLARDA ŞAİBE Mİ VAR?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, imar işlerinde müteahhitlere zorluk mu çıkarıyor.

14 Ağustos 2015 Cuma 16:19

Gazetemizi arayan bir müteahhitten şok itiraflar geldi.Yıllardır şehir dışında müteahhitlik yapan R.A. Isparta'da inşaat yapmaya karar verdiğini ve ruhsat için belediyeye başvurduğunda karşısına bir çok problem çıkarıldığını iddia etti.

Müteahhit R.A. kamuoyunda eğer imardan iş yaptıracaksan mimari projeyi kesinlikle Belediye Başkanının kızına çizdireceğin yönünde telkinler aldım. Kısa bir araştırmadan sonra bir çok kişinin kırımsız Başkanın kızına çizdirdiği projelerin hiçbir sıkıntısız imardan geçtiğini dile getirdi.

Son günlerde Başkan Günaydın'ın basında yaptığı açıklamalarda gazetemize ihbarda bulunan R.A'nın bu iddialarını doğruluyor.  

Şöyle ki, Başkan Günaydın daha geçen hafta Isparta'ya yapılan en büyük sağlık kompleksinin müteahhitine ruhsat karşılığı şehre 180 araçlık otopark sözü aldığını kamuoyuna açıkladı. Yine bugün Isparta'ya para akışı sağlayan öğrenciler için yapılacak olan 5 Bin kişilik yurt inşaatı müteahhitine de yine ruhsat karşılığı alt yapının yapılması için para istediğini açıkladı.

Şimdi soruyoruz?

Belediyeler şehirde neden var olur?

Alt yapı, kanalizasyon, otopark, çevre düzenlemesi müteahhitlerin işi mi? yoksa belediyenin midir?

Eğer alt yapı, kanalizasyon işleri için müteahhitlerden para alınıyorsa halktan neden katı atık vergisi topluyorsunuz?

TCK'ya göre bu yaptıklarınız şantaja girmiyor mu?

Son olarak İmar konularından ailesi ve kendisi ağır cezada yargılanarak ceza almıştı.

Takdir Kamuoyunundur. 

DİĞER HABERLER