SOSYAL GÜVENLİĞİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Bölge Birliği Başkanı Tural: Sosyal güvenliğin önemini çok iyi biliyoruz

16 Mayıs 2024 Perşembe 10:39

Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz,  beraberinde yardımcılarıyla birlikte 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural’a sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla ziyarette bulundular.

Beraberinde başkan yardımcıları Nurullah Can,  Muhammed İnce ve Pervin Ceyhan ile birlikte Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’ı ziyaret eden  (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz Sosyal Güvenlik Haftası hakkında bilgilendirmede bulundu. Karagöz “Her yıl 16 Mayısı içine alan haftayı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutluyoruz. Amacımız tüm esnaflarımıza tüm işverenlerimize ticaret erbabımıza sigortalımıza emeklimize sosyal güvenlik bilincini anlatmak, sosyal güvenlik bilincini oluşturmak sosyal güvenlik kurumunun toplumumuzda insanlarımızda esnaflarımızda ne gibi bir yerinin olduğunu anlatmak farkındalık yaratmak. Bizler esnafımızın ticaret erbabı insanlarımızın sigortalılarımızın emeklilerimizin kurumuyuz. Sizlerin biz bir nevi emrindeyiz. Toplumumuzda da daha çok insanlarımıza ulaşarak insanların doğmadan önce hizmet vermeye başlayan vefat ettikten sonrada yine aynı şekilde geride kalan eş ve çocuklarında hizmet eden bir kurum olduğumuzu insanların ne kadar kayıtlı çalışmasının önemli olduğunun bilincini ulaştırmak istiyoruz. Aynı zamanda bu ziyarette sadece bunları anlatmakta değil sizlerin de sorunlarını yakinen makamlarınıza iş yerlerinize gelerek dinleyip sorunlara çözüm önerilerinizi almak istedik.  EYT kapsamındaki emeklilerimizle ilgili eskiden çok uzun zaman aylar alan bir maaş bağlaması sisteminde EYT kapsamında 15 binin üzerinde müracaatı 8 ilin içerisinde en hızlı bitiren bir il müdürlüğü olarak öne geçmiş olduk. Bu sosyal güvenlik reformunun insanlarımıza vermiş olduğu hizmetin önemini gösteriyor. Sizlere vermiş olduğu değeri gösteriyor kendi içimizdeki bu reformu da bizlere hizmet anlamında ne kadar değerli olduğunu ve sosyal güvenlik kurumunun bu anlamda ne kadar insanlarımızın hayatında ne kadar önemli bir kurum olduğunu vurgulamak istiyoruz. Her zaman vatandaşımızın her zaman esnafımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” dedi.

SOSYAL GÜVENLİK HAFTANIZ KUTLU OLSUN

6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural,” da “Müdürümüze, müdür yardımcılarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sosyal Güvenlik haftanız hayırlı olsun. Tabi ki sosyal güvenlik kurumunun önemi son derece büyük. Ülkemizde sosyal güvenlik deyince modern toplumların hayatlarında yeri tartışılmaz bir öneme sahip.  Bu bağlamda ilimizde sosyal güvenlik kurumu zatıaliniz başta olmak suretiyle tüm çalışma arkadaşlarınızla birlikte güzel bir çalışma sergiliyorsunuz. En son çıkan yasada EYT’de ilimiz Türkiye genelinde ortalamasında birinci oldu. Bundan dolayı da sizleri tebrik ediyorum teşekkür ediyorum.  Bizim en çok sıkıntımız burada kayıt dışı. Kayıtdışıyla mücadelede  sizler ilimizde güzel çalışmalar yapıyorsunuz bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Biz isteriz ki sosyal güvenlik çatısı altındaki tüm paydaşlarımızın burada sigorta, işçi emeklisi, bağkur, emekli sandığı gibi tüm paydaşlarımızla aynı çatı altındayız. Ama çok da aynı çatı altında gözükmekle birlikte ayrıştığımız ortamlarda var. İnşallah aynı çatı altında birlik içerisinde aynı şartlarda olmayı biz de istiyoruz. En büyük sorunumuz esnaf ve sanatkarımızın 9000 iş gününde emekli olması. Sigorta prim gün sayısının 7200’e düşürülmesini bekliyoruz.  Burada bir sıkıntımız var inşallah siyasiler bunu seçimlerde bize söz verdiler inşallah kıza zamanda gerçekleştirirler diye düşünüyorum. Temennimiz daha refah bir şekilde emeklilerimizin çalışanlarımızın huzur içerisinde olmasıdır. Çalışmalarınızdan dolayı da ayrıca sizlere çok teşekkür ediyorum. Bize bu güne kadar esnaf ve sanatkarımızdan herhangi bir olumsuz durum gelmediğinden dolayı da tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER