YEMEK FİŞİNE ÇİZİLEN PROJE

Günaydın, 2 sene önce gittiği İspanya ziyaretinden dönerken bu projenin uçakta aklına geldiğini ve o anda yanında bulunan yemek fişinin arkasına eskiz çalışması yaptığını da söyledi.

21 Temmuz 2012 Cumartesi 15:02
Isparta’nın yıllardır sıkıntısını çektiği en önemli eksikliklerinden bir tanesi de uluslar arası düzeyde fuarların, sempozyumların ve organizasyonların düzenlenebileceği bir “Fuar alanının” olmaması. Bu sıkıntı her yıl çeşitli defalarda dile getirilir. Şu anda bu tür organizasyonların yapılabileceği tek mekan Süleyman Demirel Kongre Merkezi. Ancak burası da artık günün ihtiyaçlarına cevap veremez nitelikte.

 

                Bugün, bir tanesi 25 bir tanesi de 100 km uzaklıkta 2 havalimanı olan, yine 100 km uzaklıkta deniz limanı bulunan, bütün yolları yapılmış ender şehirlerden bir tanesi olan Isparta, Yaşanabilir İller Sıralamasında 3. Sırada. Havası, suyu temiz, güvenli ve huzurlu bir şehir olan Isparta’nın tarım ve eğitim şehri olmasının yanında bir fuar merkezi olmaması için hiçbir sebep yok.

 

** İLK ADIM: DAVRAZ KAPALI PAZAR YERİ

 

                Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın dünya çapında fuarlar düzenleyebilen, uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir şehir olması için adımlar atacaklarını söyledi. Daha önce büyük eksikliği hissedilen nitelikli konaklama imkanlarının kısıtlı olması sorunu ilk 5 yıldızlı otelin hizmete açılmasıyla da aşılmış oldu. Bu noktadan sonra yapılacak iş ise; bir Fuar Merkezi oluşturmak.

                Başkan Günaydın, fuar merkezi için ilk adımın Davraz Mahallesi’nde bulunan Yeni Çarşamba Pazarı alanının için yapılacak olan Kapalı Pazar Yeri projesi olduğunu söyledi. Burada yapılacak çalışmanın fuar alanının da alt yapısını oluşturacağını kaydeden Günaydın, “Burası fuar alanı olsun diye yola çıkmıyoruz. Ancak yapacağımız nitelikli, kaliteli ve aynı zamanda ‘sembol’ olacak fuar merkezimizin yapımı noktasında bizim antrenman sahamız olmuş olacak” dedi.

 

** İKİNCİ ADIM: BATIKENT GÖKKUBBE PROJESİ

 

                Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın fuar merkezi için asıl adımı ise Batıkent Mahallesi’ne yapılması düşünülen Gökkubbe Projesi. 7 bin 850 metrekare kapalı alanı olan, toplamda 29 bin metrekareye oturacak dev bir proje. İçerisinde 60 dükkan bulunacak. Gökkubbe Projesi; kış şartlarında çalışılabilecek kaloriferli halk pazarı, ulusal fuar alanı, büyük organizasyonlar, toplantı ve şehir mitingleri için dev alan bulunduran ve mimari yapısı itibariyle turizm çekecek bir proje.

 

** UÇAKTA KAĞIT BULAMAYINCA

PROJEYİ YEMEK FİŞİNİN ARKASINA ÇİZDİ

 

                Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezin çatısının uzay kafes sistemi ile kapatılacağını ve her iki kolon arasının 100 metre olacağını söyledi. Merkezin ortasından hiçbir kolon geçmeyeceğini bunun da dünya fuarcılık standartlarında şart olduğunu kaydeden Günaydın, içerisinde otoparkları, yeşil alanları ve insanların dinlenme ihtiyacını karşılayacak merkezleri olan dev bir kompleks inşa edeceklerini söyledi.

                Günaydın, 2 sene önce gittiği İspanya ziyaretinden dönerken bu projenin uçakta aklına geldiğini ve o anda yanında bulunan yemek fişinin arkasına eskiz çalışması yaptığını da söyledi. Kendisi Yüksek Mimar olan Günaydın, yurda döndüğünde projeyi geliştirdiğini de söyleyerek, “Gülcü İsmail Efendi, gittiği Bulgaristan’dan bastonunun içinde getirdiği bir avuç gül tohumu ile nasıl Isparta’yı Türkiye’nin gül bahçesi yaptıysa, bizde inşallah uçakta yemek fişinin arkasına çizdiğimiz proje ile Isparta’yı dünya fuar merkezi haline getireceğiz” dedi.

** ÜÇÜNCÜ ADIM: ULUSLAR ARASI FUAR ALANI

 

                Başkan Günaydın, İspanya’dan dönüşte yemek fişinin arkasına çizdiği projenin bir bloğunu Batıkent Mahallesi’nde yapmayı düşündüğü Gökkubbe Projesi’nde uygulayacak. Günaydın’ı asıl heyecanlandıran dev projesi ise Uluslar arası Fuar Merkezi projesi. Batıkent’te yapılacak Gökkubbe Projesi’nin kapalı alanı 9 bin metrekare. Uluslar arası Fuar Merkezi’nde ise 9 bin metrekarelik dev kubbelerden, iç içe geçmiş halde 4 tane yapılacak. Yani 36 bin metrekarelik dev bir alan inşa edilecek. Bugün fuar organizasyonları için kullanılan Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nin 2 bin 500 metrekare kapalı alanı olduğunu düşünürsek hem 9 bin metrekarelik Gökkubbe Projesi’nin hem de 36 bin metrekarelik Fuar Merkezi’nin ne kadar dev proje olduğunu daha iyi anlarız.

 

                Günaydın’ın asıl övünç kaynağı ise bu projeleri tamamen belediye imkanları ile yapacak olması. Bugüne kadar yapılan altyapı ve kalıcı asfalt çalışmalarında; kendi makine parkı ve ekibi ile çalışmalar yürüten Günaydın, hem zamandan hem de masraftan azami derecede kar ediyordu. Bu tecrübesini bu projelere de aktarmayı hedefleyen Günaydın, “İhale yaptığımız taktirde 10 liraya mal olacak bir işi biz kendi imkanlarımızla 1 liraya mal ediyoruz. Hem de projenin yapım süresini azami derecede azaltıyoruz” dedi.

 

                Günaydın’ın en iddialı ve son sözü ise; “Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları görmeyen, görmek istemeyen, sırf siyaset uğruna iftira atanlara inat; biz bize güvenen, her zaman destek olan, hizmetlerin en iyisine layık olan Ispartalılarımıza gece gündüz hizmet etmeye devam edeceğiz. Onlar gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar. Ama halkımız ve Hak’kımız bizi görüyor, çalıştığımızı biliyor” oldu.

DİĞER HABERLER