LUNAPARKIN YERİ BELLİ OLDU

Lunaparkın yeri belli oldu

11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:41

Isparta Belediye Meclisi bugün belediye binasında gerçekleştirildi. Mecliste Isparta’ya yapılacak lunapark için seçilen alan belli oldu. Çünür Mahallesi 201 Cadde No: 18’deki alanın lunapark yapımı için 10 yıllığına kiraya verilmesi kabul edildi.

İmar Komisyonu Raporu’ndan dönen 12. Maddenin 1. Fıkrası’nda; “Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ilimiz Çünür Mahallesi 201 Cadde No: 18’deki alanın 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (e) bendi gereğince 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre 10 yıla kadar kiraya verilebilmesi ve tüm yasal gereklerinin Encümence yapılmak üzere Encümene yetki verilmesinin Murat Dolunay’ın karşı oyu ile oy çokluğuyla komisyonumuzca uygun bulunmuştur” ifadeleri bulundu.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Dolunay, karşı oyunu şu şekilde açıkladı; “Kiralanacak alanda yoğunluğun artmasından dolayı otopark sorunu meydana gelecek ayrıca bu alana bakan parsel sahiplerinin kiralama amacı ve kiralanacak alanın ne şekilde kullanılacağı hakkında bilgilendirilip, görüş alınmadığı için reddine” dedi.

Başkan Başdeğirmen; Arkadaşlar, bomboş arazi, çevresinde yüzbinlerce boş olan bir yeri biz kiraya vereceğiz. Sen buna karşı çıkıyorsun. Böyle biz nereye yürürüz? Lunapark gelecek, kiraya vereceğiz. Daha önce de söyledim size lunaparka vereceğiz diye. Kiraya vereceğimiz yere de sen karşıyım da karşıyım diyorsan, yapacak bir şey yok. Biraz daha mantıklı yaklaşırsak şehrimize bir şeyler kazandırırız. Her şeye karşıyız dersek bu memlekete hiçbir şey yapamazsınız. Yıllardır lunapark isteniyor Isparta’ya, bir lunaparkçı geldi. Orası zaten spor ve eğlence alanı olarak ayrılmış” diyerek 12. Maddenin 1. Fıkrasını oylamaya sundu.

12. Maddenin 1. Fıkrası 34 kabul, 4 ret oy ile kabul edildi.

DİĞER HABERLER