BU ATÖLYEDE GERİ DÖNÜŞÜME DAİR HER ŞEY VAR

Bu atölyede geri dönüşüme dair her şey var

20 Mayıs 2024 Pazartesi 14:30

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde açılan, Isparta Belediyesi Geri Dönüşüm Atölyesi’nde atıklar geri dönüştürülerek süs eşyası, bebek, kukla, sehpa ve kitaplık gibi kullanışlı ürünler haline getiriliyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde yer alan Geri Dönüşüm Atölyesi, içinde bulundurduğu nostaljik ürünlerle de ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. 

Isparta Belediyesi El Sanatları Hocası Fatma Çevikbaş, atölyede yapılan ürünlerden bahsederek şu şekilde konuştu; ‘Atölyemizde atık oto lastiğinden puflar yaptık, küvetten koltuklar yaptık. Eski telefon kulübesini kitaplığa dönüştürdük. Eski sehpa yaptık. Su borularından lamba, atık kumaşlardan folklorik bebekler, susam sokağı kuklaları yaptık. Burada Geri dönüştürülebilen hiçbir şeyi atmıyoruz. Atölyemizi aynı zamanda bir müze haline getirdik. Burayı ziyarete gelenler geçmişe güzel bir yolculuk yapıp, keyifli vakit geçiriyor.

KADINLARIMIZ EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Fatma Çevikbaş, Geri Dönüşüm Atölyesi’ne gönüllü gelen kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin satışını yaptıklarını ve bu sayede ev ekonomisine katkıda bulunduklarını da belirtti.
Atölyeyi ziyaret etmek isteyen herkese kapımız açık diyen Çevikbaş, açıklamasında; “herkes gezmek, ziyaret etmek ya da geri dönüşüm çalışmaları yapmak için gelebilir. Burada gönüllü gelen kursiyerler ile çalışmalar yapıyoruz. Kursiyerlerimiz yaptığı ürünleri satıp, ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Buradaki atık ürünleri gönüllüler sayesinde topluyoruz. Gönüllüler, evinde artık kullanmadığı kumaşları, ürünleri getiriyorlar. Ayrıca eski lastik, teneke, düğme, küvet, eski gibi ürünleri de bize ulaştıranlar oluyor. Bu sayede atıklar atılmak yerine geri dönüştürülerek kullanışlı ürünler haline geliyor” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER