YOLSUZLUKTA DUDAK UÇUKLATAN ARTIŞ!

YOLSUZLUKTA DUDAK UÇUKLATAN ARTIŞ!

30 Eylül 2014 Salı 00:21

Geçtiğimiz günlerde ilk kez Bomba 32 Haber Sitesi’nin duyurduğu SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk olayında şok bir gelişme yaşandı. Yapılan denetimler sonrasında 4 Milyon TL değil, tam 12 Milyon TL paranın başka hesaba aktarıldığı ortaya çıktı.


SDÜ'de kendi hesabına para aktardığı yapılan denetimlerde ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Y.P. isimli bir şahsın ardından olay farklı bir boyut kazandı. 


Zimmet yoluyla yolsuzluğa konu olan para miktarının 4 Milyon değil, 12 Milyon 14 Milyon TL olduğu ortaya çıktı. 12 Milyonun büyük kısmının özellikle Hasan İbicioğlu'nun rektörlüğüne tekabül eden 2012 yılından itibaren gerçekleştiği belirlendi.


 Olayı tesadüfen ortaya çıkaran görevlinin "Benne yaptım da bu konuyu ortaya çıkardım" şeklinde beyanlarda bulunması, bu boyuta ulaşan bir sonucu kendisinin de beklemediği ve muhtemelen baskı görmüş olabileceğini akla getirdi.


 Maliye Bakanlığı kaynakları olayın son yıllarda üniversitelerde gerçekleştiği tespit edilen yolsuzluk olaylarının en büyüğü olduğunu dile getiriyorlar. Diğer taraftan Maliye Bakanlığının aylar önce olaydan haberdar edildiği, olayda dahli olabileceği ihtimali nedeniyle üniversite yönetimini bilgilendirmeyip konuyu doğrudan Savcılığa ilettikleri iddia edildi. 

DİĞER HABERLER