YURT YAPTIRMA BİRLİĞİNDEN SKANDAL KARAR

YURT YAPTIRMA BİRLİĞİNDEN SKANDAL KARAR

18 Eylül 2019 Çarşamba 19:21

Isparta'da 21 Belediye ile İl Özel İdaresi'nin ortağı olduğu Yurt Yaptırma Birliği dün toplandı. Merhum 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in büyükşehirlerde okuyan ıspartalı çocukların barınma ihtiyacını karşılamak üzere 1972 yılında İL Özel İdaresi, ITSO ve belediyelerin katılımı ile kurulan Yurt Yaptırma birliği dün toplantı düzenledi.

Toplantının gündemi Yurt Yaptırma Birliği'ne ait 2 Milyon 700 Bin TL'nin dağıtılmasıydı. Tüzük gereği toplantı bunun için düzenlenmişti. Ancak toplantıda kasada bulunan 2 Milyon 700 Bin TL ile Zafer Mahallesi'nde bulunan arsanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi. Tüzüğünde sadece yurt yaptırma amacı olan Yurt Yaptırma Birliği'nin nasıl böyle bir karar aldığı ve tüzük değişikliğine gidilecek mi sorusu akıllara geldi.

Öte yandan toplantıda Senirkent, Atabey, Eğirdir Belediye Başkanları paranın dağıtılmasını istediler. Yalvaç ve Keçiborlu Belediye Başkanları ise paranın amacına harcanması için talepte bulundu.

Şimdi burada 2 Milyon 700 Bin TL ve Zafer Mahallesi'ndeki arsanın tüzüğe göre Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi söz konusu değil. Ancak bunun gerçekleşmesi için tüzüğün değiştirilmesi gerekiyor. Bu kararın ise tüzüğün değiştirilmeden alındığı öğrenildi.

 

 

DİĞER HABERLER