YUSUF ZİYA GÜNAYDIN, YENİ BELEDİYE YÖNETİMİ İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

YUSUF ZİYA GÜNAYDIN, YENİ BELEDİYE YÖNETİMİ İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

06 Kasım 2019 Çarşamba 18:38

Isparta'da 3 dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve şuan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Danışmanı olan Yusuf Ziya Günaydın, yerel seçimlerin ardından 7 ay sonra ilk kez yeni belediye yönetiminin icraatları ile ilgili Bomba 32 Haber Ekibine açıklamalarda bulundu.

- EN ÇOK ÜZÜNTÜ DUYDUĞU KONUYU ANLATTI

Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendi döneminde hizmete sunduğu ancak yeni belediye yönetimi tarafından kaldırılan Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi için "İnsan canı kurtarıyorduk. Daha ötesi var mı? Şimdi orası Evlendirme Dairesi yapılmış. Bunu neden yaptılar?" diyerek sitemde bulundu.

Günaydın'ın işte o açıklamaları; Geçmiş yıllarda Isparta'da intihar vakaları artmaktaydı. Bizde belediye yönetimi olarak 2017 yılının Kasım ayında Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi'ni kurduk. Bunu kurmadan önce bir çok araştırmalarda bulunduk. Isparta, intihar vakasında 16. il durumundaydı. O merkezde çalışacak Psikolog ve diğer görevlileri özenle seçtik. 2011-2016 yılları arasında Isparta'da kayıtlı olan 168 intihar vakasının yaşandığını gördük. Gentest Enstitüsü'nden Dr. Serdar Savaş bey geldi, burada inceleme yaptı. Biz bu merkezi kurduktan sonra intihar hızı vakasında 16. il durumundayken, 1 senede 58. ile düştük. Yılda intihar hızı vakası oranına 5-6'ya düşürdük. Ve devam edebilseydik belki de kentte intihar vakasını bitirecektik. Şimdi bu merkez Hollanda'nın Amsterdam kentinde uygulamaya konuldu. Üniversite Sağlık Geliştirme Uzmanlığı Bölümü'nde açıldı. İnsan canını kurtarıyorduk. Daha ötesi var mı? Bunu kapatıp neden yerine Evlendirme Dairesi yaptılar. Beni üzen en çok bu oldu" dedi.

Eski Başkan Günaydın, belediye yönetiminin hizmetlerini de zaman zaman takip ettiğini hatırlatarak, sadece Yeni Otogar ve Dede Korkut Projelerinin devam ettirilmesini ve kendisinin de bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi.

Isparta Belediyesi tarafından kavşak ve yol çalışmaları yapıldığını gördüğünü anlatan Yusuf Ziya Günaydın, bunlar tabi ki belediyenin görevleridir. Önemli olan Isparta için büyük projelerin hayata geçmesidir dedi.

DİĞER HABERLER