NEDEN İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATTI

Geçtiğimiz günlerde basına açıklamalarda bulunan ve her konuşmasında Sağlık İl Müdürlüğü'ne hedef alan sözde sendikacı Gökay Çetin'i araştırdık. Edindiğimiz bilgiler ise durumu gözler önüne seriyor. İŞTE TÜM BİLGİLER

05 Ocak 2015 Pazartesi 20:09

Isparta kamuoyunu önemli bir süredir meşgul eden Gökay ÇETİN birçok internet sitesinde Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’nü hedef alan açıklamalarda bulunmaktadır. Peki bu açıklamaları yapan Gökay ÇETİN kimdir bu türden açıklamaları neden yapmaktadır. Konuyu İl Sağlık Müdürlüğü’nden sizin için araştırdık.

            Isparta ilinde 130 aile hekimi görev yapmaktadır. 130 aile hekiminin görev yaptığı ilde 6 tane soruşturma açılmış ve bu soruşturmaların 2 tanesi Gökay ÇETİN hakkında yürütülmüştür. Konu en başından itibaren incelendiğinde Gökay ÇETİN tarafından yapılan isnatların intikam amacı güttüğü açıkça görülmektedir.

Gökay ÇETİN tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan isnatların temeli 2010 yılında Isparta’da faaliyet gösteren Medikal Güzellik Merkezinde ortaya çıkan skandala dayanmaktadır. İlgili medikal güzellik merkezinde bir vatandaşa uygulanan lazer tedavisi sonucunda yaralanma durumu ortaya çıkmıştır. Vatandaş durumu Sağlık Müdürlüğüne iletmiş ve Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada Medikal Güzellik Merkezinde kullanılan tıbbi araç ve gereçlerin ehil kişiler tarafından kullanılmadığı ve sigortasız işçi çalıştırıldığı tespit edilmiştir. Bu tespitle alakalı olarak SGK’ya durum bildirilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. İşte skandala konu güzellik merkezinin sahibi Gökay ÇETİN’in eşi Emine Sevim Çetindir. Bu skandaldan sonra Gökay ÇETİN tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne karşı iftira kampanyası düzenlenmeye başlanmıştır.

            Yapılan iftiralar okadar ileri boyutlara gitmiştir ki İl Sağlık Müdürü’nün ve Müdürlük çalışanlarının, telefonunu usulsüz olarak dinlettiği iddiası bile ileri sürülmüştür. Bu iddialar Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konu hakkında takipsizlik kararı vermesine rağmen ısrarla vurgulanmaya devam etmiştir. Peki Gökay ÇETİN’in iddiaları bunlarla sınırlı mıdır? Tabiki hayır.

            Gökay ÇETİN bir sendikanın Isparta Şube Başkanı ve Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı olması sıfatıyla üye menfaatlerini korumak yerine kendi kendine kişiselleştirdiği somut olmayan iddiaların peşine düşmüştür. Bu iddialarını sıralarken ise sendika ve dernek başkanlığını kendisine kalkan olarak kullanmaktadır. Bu durum hem başkanlığını yürüttüğü sendikaya hem de başkanı olduğu derneğe açıkça zarar vermektedir. Yapılan açıklamalar bu yönüyle değerlendirildiğinde yalnızca İl Sağlık Müdürlüğü’nü değil  Isparta’daki tüm hekim camiasını ilgilendirmektedir.

            Isparta Sağlıkta Memnuniyet Anketlerinde %99 memnuniyet oranı ile Türkiye’de yıllardır birinciliği kimseye kaptırmamaktadır. Mevcut araştırmalar bu durumu açıkça ortaya koymasına rağmen Isparta sağlık camiasında bir sorun varmış gibi gösterme çabasının kötü niyetli bir davranış olduğu herkesçe bilinmektedir. Ancak bu duruma rağmen Gökay ÇETİN “çamur at izi kalsın” prensibinden hareket etmekte ve tüm Isparta halkına ve sağlık camiasına zarar vermektedir.

 

 

DİĞER HABERLER