BU HASTANEYE DOKTOR LAZIM!

Yalvaç Devlet Hastanesi’nde görev yapan 6 pratisyen hekimden 4’ü uzmanlık sınavını kazandı 2’si istifa etti. Hekim kalmayınca uzman doktorlar Acilde çalışmaya başladı. Çocuk uzmanları raporlu, kardiyolog gitti Fizik Tedavi Uzmanı bekleniyor

15 Haziran 2016 Çarşamba 11:00

                Yalvaç Devlet Hastanesi 2015 yılında Isparta’nın en iyi hastanesi seçilerek önemli birbaşarıya imza atmıştı. Hastane bu başarının ardından deyim yerinde ise göze geldi. Şu anda doktor sıkıntısı had safhaya ulaştı. Acilde çalışacak doktor kalmayınca uzman hekimler acilde nöbet tutmak zorunda kalıyor. Bin bir çaba ile getirilen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarından biri hamilelik nedeni ile 1 buçuk yıl rapor aldı diğeri de yurt dışında görev yapan eşi nedeni ile rapor alarak hastaneden ayrılınca çocuklar Allah’a emanet. Fizik Tedavi Uzmanı tayin nedeni ile ayrıldı yenisi beklenirken zorunlu hizmetini doldurarak ayrılan Kardiyoloji Uzmanının yerine yeni bir atama ise ne zaman yapılacak henüz bilinmiyor.

                6 PRATİSYEN HEKİMDEN KİMSE KALMADI

                Daha önce 6 pratisyen hekim kadrosu ile çalışan hastane acil servisinde şu anda sadece Isparta’dan geçici görevle görevlendirilen tek hekim görev yapıyor. Busayı yetmeyince hastane yönetimi çaresizlikten uzman doktorlara nöbet yazarak acilde çalıştırmaya başladı. Acilde nöbet tutan doktor ertesi gün izinli olduğu için bu kez poliklinik yapamaz duruma geldi.

                ATAMA YAPILIP YAPILMAYACAĞI BELİRSİZ

               Pratisyen hekimlerin genellikle Aile Hekimliklerini tercih etmesi hastaneleri tercih etmemesi nedeni ile Bakanlık hastanelere atama yapamıyor.Zorunlu hizmet kategorisinden atanan hekimlerde bir süre sonra ya Uzmanlık sınavını kazanarak ya da istifa ederek ayrılınca sıkıntı baş gösteriyor. Bunedenle diğer hastanelerde olduğu gibi Yalvaç Devlet Hastanesi’nde de ne zaman atama yapılacağı net bilinmiyor.

               BAYRAMDA UZMANLAR NÖBET TUTACAK

               Ramazan Bayramına 1 aydan daha az bir zaman kaldığı ve bu sürede pratisyen hekim atamasının mümkün görünmediği o nedenle bayramda uzman hekimlere acilde nöbet yazılacağı bilgisi edinildi. Tek doktorun acilde yoğunluk yaşanmasının beklendiği bayramda işin üstesinden nasıl geleceği iseayrı bir muamma.

               HASTANE DOKTORLUK OLDU

                Yaşanan bu traji komik gelişmeleri değerlendirilen vatandaşlar, ‘derdimize derman aradığımız hastanenin meğerse bizden fazla derdi varmış. Asıl doktor hastaneye lazımmış. Allah yardımcısı olsun’ sözleri ile olaya esprili bir dille yaklaşımda bulundular.

DİĞER HABERLER