FLAŞ HABER DOKTORLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

FLAŞ HABER DOKTORLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

22 Mart 2017 Çarşamba 18:42

Özel hastanelerde çalışan doktorlara başka bir özel hastanedeçalışma izin veren yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre özelhastanede çalışan hekimlerin başka bir özel hastanede çalışmasının önü açıldı.

 

Özel hastenede çalışan hekimler, mesai saatleri dışında başkabir özel hastanede daha çalışabilecek. "Özel Hastaneler YönetmeliğindeDeğişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Yönetmelik değişikliğine göre, özel hastanede çalışanhekimler, mesai saatleri dışında başka özel hastanede nöbet tutabilecek ve yinehastanedeki çalışma saatleri dışında başka özel hastane ve tıp merkezlerindekurumsal sözleşmeyle çalışabilecek.

 

Özel hastaneler, sağlık Bakanlığının izniyle planlamakapsamındaki ünite ve merkezlerini başka özel hastaneye devredebilecek vehastaneler, kendi aralarında veya tıp merkezleri ile karşılıklı kadro değişimiyapabilecek.

 

Hastaneler, mevcut yatak sayıları korunarak birleşebilecek,ayrıca başka sağlık kuruluşları ile birleşerek (tıp/dal merkezleri, poliklinik)kadro sayısını 33'e çıkarmaları halinde yatak sayıları 100'e tamamlanabilecek.

DİĞER HABERLER