AK PARTİ SOSYAL POLİTİKALAR BAŞKANLIĞI'NDAN KAN BAĞIŞI

Ak PARTİ Sosyal Politikalar Başkanlığı'ndan Kan Bağışı

15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:23

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'nın başlatmış olduğu kan bağışı kampanyası kapsamında Ak Parti Isparta Teşkilatı kan bağışında bulundu.

Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Kan, yapay olarak üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı diğer sağlıklı insanlardır. Bu sebeple kan bağışı hayati önem taşımaktadır. Ayrıca kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan vermek sadece ihtiyacı olana fayda sağlamakla kalmaz aynı zamanda kan veren kişiye de sayısız faydaları vardır.

Bağışlanan kan sadece tek bir hastaya fayda sağlamakla kalmayıp aynı zamanda ayrıştırılarak birden fazla hastaya fayda sağlamaktadır. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmak ile eş değerdir.

Kan bağışı ile hastalıkların sonucunda oluşabilecek kan ihtiyacını giderilmesi, kaza sonrası kan kayıpları, anemi, kanser hastaları ve talasemi hastaları gibi düzenli kan transfüzyonu alan kişilere ve hemofili hastaları gibi pıhtılaşma faktörüne ihtiyaç duyan hastaları ihtiyacı olan kanı temin etmiş oluyoruz.

Bu bağlamda sürekli ihtiyaç olan kan bağışı toplumsal bir sorumluluktur. Ülke kan ihtiyacının karşılanabilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi düzenli kan bağışı ile mümkün olmaktadır.

“Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaç” prensibi ile kan bağışının kesintisiz devam etmesi amacıyla Ak Parti Sosyal Politikalar başkanlığı olarak Kızılay Başkanlığı ile işbirliği halinde, toplumumuzda kan bağışının önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızın kan bağışına teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Ak Parti Genel Merkezi ve 81 ilimizde ki Teşkilatlarımızla birlikte eş zamanlı olarak kan bağışı kampanyası başlatılmıştır.

Bu vesileyle kan bağışı kampanyamıza destek veren tüm vatandaşlarımıza, parti teşkilatlarımıza ve Kızılay çalışan ve yetkililerine teşekkür ederiz.

DİĞER HABERLER