TEDAVİ OLMAK İÇİN SOMALİ'DEN ISPARTA'YA GELİYORLAR

TEDAVİ OLMAK İÇİN SOMALİ'DEN ISPARTA'YA GELİYORLAR

01 Haziran 2017 Perşembe 14:55

SOMALİ'de yaşayan 58 yaşındaki Ali Muhammed Musa, tedavi için Isparta Şehir Hastanesi'ne geldi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da oturan Ali Muhammed Musa,yaklaşık 7 bin 330 kilometre kat ederek tedavisi için Isparta Şehir Hastanesi'ne geldi. Oğlu Muhammed Ali Muhammed ve kendilerine refakat eden Xamdi Abubakar ile gelen Ali Muhammed Musa, genel cerrahi, dahiliye, FTR gibi uzman branşlarda poliklinik muayenelerini tamamlanıp, tedavisinin ardından ülkesine dönecek.

Ali Muhammed Musa, Türkiye'yi kardeş ülke olarak gördüklerini ve burada tıp alanındaki gelişmelerin ileri olmasından dolayı tercih ettiklerini söyledi. Uçakla Mogadişu'dan İstanbul'a buradan da Isparta'ya ulaştıklarını kaydeden Musa, Türkiye'ye gelerek tedavi olup Mogadişu'ya dönen kişilerden memnuniyetlerini ve tavsiyelerini dinleyerek geldiklerini kaydetti. Kardeş ülke hekimlerine emanet olmaya geldiklerini aktaran Musa, belden ayaklarına kadar ağrı oluştuğunu ve ilk defa Isparta'ya gelerek tedavi olduğunu anlattı.

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, daha önce Somali'nin Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaptığını ve orada kardeş ülke vatandaşlarının tedavileri için çalıştığını söyledi. Saçkan, "Bu kez Somali'den gelen misafirlerin başhekim olarak görev yaptığım Isparta Şehir Hastanesi'ni tercih etmeleri bu bağlamda bizim için de ayrıca önem arz etmektedir. Kendilerine bizi tercih ettikleri için teşekkür ederim. Tedavileri noktasında gereken her şey yapılacaktır" dedi.

DİĞER HABERLER