BENZİN VE MOTORİNE YAPILACAK ZAMLAR ERTELENDİ

Benzin ve motorine yapılacak zamlar ertelendi

20 Haziran 2024 Perşembe 18:01

Benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren yapılması beklenen zamlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) müdahalesiyle benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş olarak yansıyacak zam ertelendi. Yeni zam, tekrar belirlenerek 24 Haziran Pazartesi gece yarısı yapılacak.

Döviz kurları ve uluslararası petrolün satışına göre değişen akaryakıt fiyatları tüketicilere zam veya indirim olarak yansıyor. Bu gece yarısı benzin ve motorine gelecek zamla ilgiliyse araç sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı ve zamlar ileri bir tarihe ertelendi.

EPDK MÜDAHALE ETTİ

21 Haziran Cuma günü pompaya yansıyacak şekilde benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılması beklenirken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) müdahalesiyle fiyat değişimi hafta başına ertelendi.

ZAM ORANI TEKRAR BELİRLENECEK

Akaryakıt sektörü kaynakları, 24 Haziran Pazartesi gecesine ertelenen zammın bugünkü ve yarınki kurlarla uluslararası petrol fiyatlarına göre yeniden hesaplanacağını belirtti.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40,67 liradan, benzinin litresi ise 40,30 liradan satılırken LPG ise 20,19 liradan satışta bulunuyor.

kaynak: Haberler.com

DİĞER HABERLER