BARLALILAR İSTİSNASIZ BİZE TEŞEKKÜR EDECEK

Barlalılar istisnasız bize teşekkür edecek

25 Haziran 2016 Cumartesi 16:36

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Barla İmar Revizyon Planı'na yapılan itirazları Basın Kulübü'nde değerlendirdi. Süreci yakından takip ettiğini belirten Yüce, şöyel konuştu:

 

"Süreci başından beri takip ediyorum. 301 itiraz varama şöyle izah etmek lazım. İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisinde konuşuldu.Türkiye'nin her tarafında bu tür planlamaların tarzı böyledir. İtirazların yüzde 90'dan fazlası geri çekildi. Adamın küçücük duvarının kenarı, bunu planı yapanlar da istiyor. 'itiraz yapın' diyorlar. Tren icat olduğu zaman bütün atarabacılar isyan etmişler. 'Ekmeğimizden olacağız nereden çıktı' diye. Sonra bakmışlar ki tren olunca daha çok insan geliyor ve daha çok iş yapıyorlar.Dünyanın her yerinde böyle şeyler oluyor. İnsanlar atadan kalma şeyleri aynı görmek istiyor. Bu proje bitikten sonra hep birlikte Barla'nın sokaklarında herkese soralım. 'Şimdi nasıl oldu' diye soralım. Kesinlikle 'böyle iyi oldu'diyecekler. Benim orada arsam yok, arazim yok. Isparta'nın bütün ilçeleri için aynı şeyi yapmaya çalışıyoruz. Barla turizm konusunda biraz öne çıktı. Orada çok güzel şeyler olacak.

 

Yüz binlerce insanı ağırlayacak mekanlara ihtiyaç vardır.Beni duygulandıran konular da oldu. Bedüizzaman hazretlerinin yanında bir-ikiev var. Sonradan yapılmış. Oranın sahibi geldi 'ilk balyozu ben vuracağım'dedi. 5 katlı yapının olduğu yere 2 kat izni veriliyor. Barla'da gençler iş sahibi olacaklar, para kazanacaklar. Çarşılar, arastalar yapılacak. Rekreasyonalanları yapılacak, yürüyüş alanları olacak. Tarihi yapılar restore edilecek.İbadethaneler olacak. Barlalıların kendisi istisnasız teşekkür edecek. Devlet kimseyi mağdur etmiyor.

 

Kalkınma Bakanımızal görüştük. Süreyya beyle birlikte gittik. Kamulaştırma bedellerinin hemen ödenmesi için ödenek sözü aldık.Kimsenin malına haksızlık yapılmıyor. Şu anda itirazların büyük bir kısmı geri alındı. Herkes memnun. Memnun olmayan birkaç kişi çıkabilir."

DİĞER HABERLER