CHP GEZİ PARKINI ANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy ve yönetiminin organize ettiği gezi parkı olaylarının 3. Yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı.

03 Haziran 2016 Cuma 10:35

Gezi olaylarının bir hesaplaşmadan ziyade belleklerde kalması adına yapılan bir direniş olduğunu belirten CHP yöneticileri bu direniş emekten, yoksuldan, doğadan, ezilmişten, ötekileştirilenden, kadından, barıştan yana bir direniş olduğu herkesin dilinde yıllar geçse de unutulmayacak ortak bir şarkı olduğu ifade edildi. Açıklamada Ankara, İstanbul ve Bursa da  patlayan bombaların yaşatılan katliamların komşularımızla yaratılan savaş ikliminin, iş cinayetlerinin, taciz ve tecavüz ortamının, ihalelerin ve rüşvetlerin, komisyonların, orman katliamlarının,siyasal İslam dayatmalarının, baskıcı özentili diktatörlük, mantığına karşıdüzenlenmiş her hangi bir siyasi partinin güdümünde olmayan bir direniş olduğuna değinildi.

Çocuk yaşta öldürülen Elvan’ın ömür boyu anılacağı sözünü veren Partililer ve Gençlik ayrıca açıklamalarında şunlara da yer verdi. Şiddet ortamında küçük ve çirkin hesaplarıyla körükleyenlere, çatışma ve katliamlara göz yumarak yaşamlarımızı, yaşam alanlarımızı tehdit edenlere, ayrımcı politikalarıyla toplumu kutuplaştıranlara, rağmen bir aradayız. Türkü-kürdü,alevisi-sünnisi, ermenisi-ezidisi ile bir aradayız, buradayız! Şiddetten yana değiliz mesajları verildi.

Türkiye’de iktidarı en çok kızdıran bir direniş olarak bilinen gezicilere, çapulcu yakıştırılması yapılması gençleri kızdırmak yerine daha da soğuk kanlı olmaya itilmişlerdi.                  

DİĞER HABERLER