BAŞKAN AĞUN; ISPARTA’DA YETKİ, YENİDEN EMİN ELLERDE

Başkan Ağun; Isparta’da yetki, yeniden emin ellerde

17 Mayıs 2024 Cuma 13:02

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereği her yıl Mayıs ayında yapılan üye sayımlarına göre, Sağlık – Sen 2024 yılı için de ‘Genel Yetkili Sendika oldu. Sağlık – Sen, böylece 16 yıldır kesintisiz sürdürdüğü yetkili sendika olma başarısını taçlandırdı. Bu başarıya paralel olarak Sağlık – Sen Isparta Şubesi de Isparta’da ‘En Yetkili Sendika’ oldu. Şube Başkanı Mahmut Ağun; “Merkez ilçe dahil, tüm ilçelerde yetki tekrar bizde. Özellikle 3 yıldır yetkisi diğer sendikada olan Eğirdir Kemik Eklem ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Yalvaç Devlet Hastanesinde yetki bu sene bize geçmiştir” dedi. 

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum-kuruşlar ve üniversite hastanelerindeki yapılan sayımlara göre genel yetkili sendika olmaya hak kazanan Sağlık – Sen, üye sayısını her geçen yıl artırmaya devam ediyor. 

BAŞKAN AĞUN; “YETKİMİZİ PERÇİNLEDİK”

Memur – Sen Konfederasyonuna bağlı olan ve kısa adın Sağlık – Sen olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da ‘Yetkili Sendika’ özelliğini koruyor. 

2023 yılına endeksli % 14 üye sayısı artışı sağladıklarını ifade eden Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Mahmut Ağun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, emek, hak ve adalet mücadelesinin öncüsü Sağlık – Sen’in haklı davasından taviz vermediğini kaydetti. 

“ISPARTA’DA YETKİ, YENİDEN EMİN ELLERDE”

Özellikle 3 yıldır yetkisi diğer sendikada olan Eğirdir Kemik Eklem ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Yalvaç İlçe Devlet Hastanesinde yetkinin bu sene Sağlık – Sen Isparta Şubesine geçtiğini vurgulayan Şube Başkanı Mahmut Ağun, açıklamasında; “Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımızın emek ve alın teri mücadelesini kararlıkla sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da 14 yıldır olduğu gibi bu yıl da yetkimizi perçinledik. Sağlık – Sen teşkilatının gayretli çalışmaları sonucunda üye sayımızı % 14 oranında artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. 

“EĞİRDİR KEMİK EKLEM VE REHABİLİTASYON HASTANESİ İLE YALVAÇ DEVLET HASTANESİNDE YETKİ BİZE GEÇTİ” 

Bu bağlamda; ilimiz merkezde Şehir Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesinin yanı sıra, Senirkent, Uluborlu, Keçiborlu, Gönen, Atabey, Aksu, Şarkikaraağaç ilçelerinde yetki tekrar bizde. Öte yandan, Sağlık – Sen Isparta Şubesi olarak bu yıl önemli bir çalışmaya daha imza atarak 3 yıldır yetkisi diğer sendikada olan Eğirdir Kemik Eklem ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Yalvaç Devlet Hastanesinin yetkisi bu sene bize geçmiştir. 

“TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Bu doğrultuda; Bize güvenen tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine, fedakar teşkilat mensuplarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER