ISPARTA 32 SPOR NASIL DÜŞMEZ

Isparta 32 Spor nasıl düşmez

08 Mayıs 2023 Pazartesi 13:46

Isparta 32 Spor hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Batman Petrolspor’a 2-1 yenilerek, grupta kalma mücadelesini zora soktu. Batman Petrolspor engelini aşamayan Yeşil-pembeliler umudunu son 2 haftaya bıraktı.

2. Lig Beyaz Grup’ta play-off hedefi ile ikinci sezona başlayan Isparta 32 Spor, şimdi de düşmemek için savaş veriyor. Öyle ki, son maçta büyük hayal kırıklığı yaşattı.

43 puanla 15’nci sırada bulunan Isparta 32 Spor, Batman Petrolspor’a yenilmesiyle birlikte aynı puanla haftayı kapattı. Bir sıra altındaki Batman Petrolspor ile arasındaki puan farkını 1’e düşürdü. 19 takımının bulunduğu grupta son 4 takım bir alt lig olan 3. Lige düşecek. Yeşil-pembeliler ise şuanda 15’nci sırada yer alıyor. Ancak önümüzdeki 2 hafta çok kritik geçecek.

Isparta 32 Spor, bu hafta lider Çorumspor ile oynayacak. Çorumspor ise 73 puanla lider ancak, 2. Sıradaki Şanlıurfaspor yakın takipte, 69 puanla tehlike yaratıyor. Çorumspor mutlak galibiyetle sahada olacak. Isparta 32 Spor’da aynı mücadeleyle rakibine karşı direnç gösterecek. Öte yandan Isparta 32 Spor’un 1 puan gerisindeki Batmanpetrolspor da Arnavutköy Belediyespor ile oynayacak. Bu maçtan Batman Petrolspor galip gelir, Isparta 32 Spor lidere yenilirse, sıralama değişecek. Isparta 32 Spor, düşme hattına girmiş olacak. Hesaplar ise bu karşılaşma ile son haftaya kalacak.

Öyleki son hafta Isparta 32 Spor, düşmesi garanti olan grubun son sırasındaki Sivas Belediyespor ile oynayacak. Isparta 32 Spor bu maçı mutlaka almak zorunda, aynı hafta ise Batman Petrolspor da liderin yakın takipçisi Şanlıurfaspor ile oynayacak. Şanlıurfaspor’da mutlak galibiyet ile sahaya çıkacak. Liderin puan kaybetmesi sonucunda liderlik koltuğuna oturması için 3 puan almak için sahada olacak.

ISPARTA 32 SPOR 2 MAÇI DA ALMAK ZORUNDA

Isparta 32 Spor, önce Çorumspor sonra ise Sivas Belediyespor maçını mutlaka almak için sahada olacak. 2 maçı kazanması halinde, Batman Petrolspor'un maçlarını takip etmesine gerek kalmayacak. Ancak 1 maçı kaybederse, hesaplar tekrar değişecek. 

İşte bu hesaplara göre düğüm, son 2 haftada çözülecek. Isparta 32 Spor bu olasılıklarla ya ligde kalacak yada küme düşecek.

HABER - DOĞUKAN ACAR 

 

DİĞER HABERLER