BURDUR'DA EKOTURİZM ATAĞI

Burdur'da Ekoturizm Atağı

18 Mayıs 2024 Cumartesi 18:14

Burdur Valisi Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Milletvekili İzzet Akbulut ile birlikte "Gül Yolu Projesi" tanıtım programına katıldı.

Lisinia Doğa Proje alanına ait Gül Bahçesinde gerçekleşen programda konuşan Vali Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde hazırlanan İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Lisinia Doğa tarafından birlikte yürütülecek “Gül Yolu Projesi” ile İlimizde ekoturizm anlamında yeni bir rota oluşturmak ve ilimizde gül üretimini artırmak istediklerini vurguladı.

Burdur Gölü kıyısından başlayıp Salda Gölü kıyısına kadar olan yol güzergahını takip edecek olan Gül Yolu Projesinin tanıtım programı başında Vali Öksüz, Milletvekili Korkmaz, Milletvekili Akbulut,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Burdur Lisinia Doğal Yaşam Köyü Kurucusu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Kurulu Üyesi Öztürk Sarıca tarafından konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından Gül hasadıyla devam eden programda, Vali Öksüz ve protokol Lisinia Doğa sahibi Öztürk Sarıca refakatinde aromatik bitki işleme tesisini gezerek, üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.

Vali Öksüz, yaptığı konuşmanın devamında, Gül Yolu Projemiz için hepimiz bir aradayız. Bugün İlimize ekoturizm faaliyeti olarak Gül Yolu projesini başlatıyoruz. Amacımız yaylalarıyla doğal güzellikleri ile Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti, Salda Gölü ve yaylaları ile hem doğal güzellikleri hem de kültürel mirası oluşturan kültürel turizme kaynaklık eden değerlerini tanıtmak ve turizm pastasından eko turizm ile fazlasıyla fazla pay almak.

Bu bölge lavanta ile ünlü bir bölge. Lavanta yolu aynı zamanda biz bugün bir gül yoluna da çevirmek istiyoruz. Bütün yerli ve yabancı ziyaretçilerin eko turizmde çok önde olan şehrimizi tanımaları, buranın geleneksel kültürünü tanımaları ve şehrimize katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bunun için İl Özel İdaremiz olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte inşallah bu proje ile birlikte şehrimize katma değer ve ekonomik katkı sağlayacak. Yerel halkın kalkınmasına hizmet edecek projeyi uygulamak inşallah nasip olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Umuyorum ki turizmi çeşitlendirme de bu önemli bir adım olur ve bunu daha büyüterek daha genişleterek projeyi devam ettirmiş oluruz. Türkiye’den ve yurt dışındaki yabancıları şehrimizdeki bu lavanta yolunu, gül yolunu görmeye davet ediyoruz. Hakikaten doğal güzelliği, kokusu ve görüntüsü ile muhteşem bir atmosfer. Bu muhteşem atmosferden hiç kimse mahrum kalmasın diyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DİĞER HABERLER