KALFAYI KENDİ İHBAR ETMİŞ

Yalvaç’ta meydana gelen ilaç skandalını eczacı fark etmiş

16 Aralık 2023 Cumartesi 14:38

Gündeme bomba gibi düşen ilaç skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Olaya adı karışan Derman Eczanesinin sahibi Mehmet Öcal, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirirken olayı 2 ay önce kendisinin fark ettiğini ve yanında kalfa olarak çalışan Yılmaz Bilgen’i polise ihbar ettiğini açıkladı.

DEPO UYARDI

Eczacı Mehmet Öcal böyle bir olaya adının karışmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek açıklama yaptı. Açıklamada, çalıştıkları ecza deposunun kendisini arayarak yeşil reçeteli ilaçlardan 2 ay zarfından 57 kutu birinden 3 kutu başka bir ilaçtan olmak üzere toplam 60 kutu sipariş edildiğini bildirerek haberiniz var mı diye sorduklarını kendisinin de böyle bir sipariş girmediğini belirterek olayı araştırdığını neticesinde kalfanın önce işine son verdiğini ardından da polise ihbar ettiğini belirtti.

2 KONU BİRBİRİNDEN FARKLI

İlk verilen haberde yasaklı ilaçların 2 eczaneden uzun süredir satıldığı şeklinde bir anlaşılma olduğunu belirten Mehmet Öcal, ‘Konu aynı olsa da olay farklı. Diğer olayla bunun bir ilgisi yada diğer şüpheliyle yanımızda çalışan kişinin bir ilişkisi bulunmuyor. Tek benzerlik aynı cins ilaçların olmasıdır. Anıldığı gibi 600 kutu ilaç bizden çıkmamış olup bunun toplam miktarı 60 kutudur. Araçta bulunduğu iddia edilen 200 kutu ilaç da sadece boş ilaç kutularıdır’ diye açıklamada bulundu.

DİĞER HABERLER